VANLIGE SPØRSMÅL

FAQ

Denne siden blir oppdatert fortløpende med nye spørsmål.
Finner du ikke det du leter etter kan du gjerne ta kontakt med oss.

Finner du ikke det du leter etter kan du gjerne ta kontakt med oss.

Tidspunkt
Når er Fredrikstad Cup i 2024?

For 9 - 12 år (Aktivitetsserie):
Kamper spilles lørdag (18. mai) og søndag (19. mai).

For 13 - 20 år (Sluttspill):
Kamper spilles lørdag (18. mai), søndag (19. mai) og mandag (20. mai). Lag fra Fredrikstad / Sarpsborg kan få kamp fredag (17. mai) fra 19:00.

Spesielt om overnatting:
Overnatting tilgjengelig fra fredag kveld (17. mai). Innsjekking noe senere enn vanlig (varierer fra bosted til bosted).

Spesielt om første kamp (for lag utenfor Ytre Østfold):
Lørdag morgen starter turneringen mellom 09:00 - 10:00 (tid avgjøres av kapasitet). Det er dessverre ikke kapasitet til å tilpasse oppsettet til enkelte lag.

Får vi kamper på fredag, 17. mai?

Nei. Unntak er likevel lag fra Fredrikstad/Sarpsborg fra 13-20 år som kan få kamper fra klokken 19:00 på fredag.

Når er siste kamp på mandag, 20. mai?

Sluttspillet starter på søndag den for de fleste klasser og fortsetter på mandag. Aller siste finalekamp går ca kl. 17:00. Pga ekstra-omganger i sluttspillet, kan det bli noen forsinkelser denne dagen.

Vi er 9-12 års lag, når spiller vi?

De yngste spiller kun kamper på lørdag og søndag.

Vi kommer tidlig til Fredrikstad 17. mai - er det noe opplegg?
Det er ikke noe offisielt program fra Fredrikstad Cup. Men alle lag som ønsker det inviteres til å delta i det store folketoget i Fredrikstad sentrum. Mer informasjon kommer nærmere.
Før Avreise
Når er siste frist for å gjøre endringer på antall deltakere?
Det er mulig å gjøre mindre endringer i deltakerbånd frem til 3. mai. Ved fratrekk refunderer vi 100 % av beløpet såfremt laget deltar. Det er mulig å legge til flere spillere etter denne datoen, da ved uthenting av deltakerbånd. Ved avmelding etter 3. mai refunderes beløpet kun ved sykdom eller skade. Det fylles ut et skjema ved uthenting av deltakerbånd før første kamp og legges ved eller ettersende en legeerklæring.
Når og hvor skal spillerliste sendes inn?
Navn over spillere, ledere og eventuelt øvrige overnattende skal legges inn på lagsiden innen 16. mai. Endringer kan gjøres ved uthenting av deltakerbånd, men det gjøres før første kamp på Kongsten Arena.
Når og hvor skal trøyestørrelser sendes inn?
Lagleder blir tilsendt en lenke på epost i løpet av april hvor man får tilgang til registrering av ønskede trøyestørrelser. Siste frist for registrering er 3. mai.
Hvilke størrelser kan man velge mellom på trøyene?
Tilgjengelige størrelser er 140, 152, 164, XS, S, M, L, XL og XXL. Trøyene er sydd etter samme mål som 2016 - 2023. Vi har en total buffer på 10 %, men det er ikke sikkert vi har nok av alle størrelsene. Hvis flere vil ha de samme størrelsene, fordeler vi rettferdig mellom lagene.
Når kommer kampoppsettet?
Arbeidet med kampoppsettet starter etter at fristen for å registrere antall går ut. Målet er at oppsettet er klart fire uker før håndballfesten.
Når får vi tildelt bosted?
Arbeidet med fordeling av bosted starter etter at fristen for å registrere antall går ut. Målet er at oppsettet er klart fire uker før håndballfesten.
Ved Ankomst
Når og hvor kan vi hente deltakerbånd?
Henting av deltakerbånd kan gjøres fra fredag klokken 10:00 til 01:00 og lørdag fra klokken 07:00 på Kongsten Arena. Alle lag må gjøre dette før første kamp og/eller overnattingsdøgn.
Når kan vi få tilgang til bostedet?
De fleste bostedene åpner for innsjekking fra fredag klokken 18:30. Dette er noe senere enn vanlig, og skyldes ulike 17. mai arrangement rundt på skolene i Fredrikstad denne dagen. Tid kan avvike fra bosted til bosted - og konkret tidspunkt oppgis ved tildeling.
Kan det gjøres endringer på laglisten ved ankomst?
Ja. Men alle endringer må være gjort før første kamp.
Kan vi endre på antall deltakere ved ankomst?
Det er mulig å legge til flere deltakere. Det er ikke mulig å melde av deltakere. Siste frist for dette er 3. mars. Unntak er ved sykdom. Det må da legges ved eller ettersendes en legeerklæring. Det derimot gis beskjed om ved uthenting av deltakerbånd, før første kamp.
Sport
Hvilket underlag er det på utebanene?
På Merkur -og Østsiden Arena er det kunstgress underlag. På Kongsten er det to baner (51/53) som har kunstgressunderlag, mens bane 52 har utendørs SportCourt underlag.
Hvilke sko kan benyttes på utebanene?
Vi anbefaler å bruke joggesko. Det kan ikke benyttes fotballsko med skru -eller metallknotter.
Når er premieutdeling for de minste?
Alle de yngste fra 9 til 12 år får medalje -og diplom. Premiering er på scenen rett etter siste kamp på Kongsten Arena (for 9-11 år) og Merkur Arena (for 12 år). Husk å ta med ferdige utfylte diplomer og lever til ansvarlig ved scenen.
Hvem får premie i klassene 13 år - Senior?
I de eldste klassene med sluttspill (13 år til 20 år) er det finalistene i A sluttspillet og vinner av B sluttspillet som får premie. Premieutdelingen er på scenen på Kongsten Arena rett etter finalen.
Hva er kampreglemtet for turneringen?
Reglementet ligger på denne siden. Vi følger Norges Håndballforbund, region Øst med enkelte lokale tilpasninger.
Hvor lenge spilles de ulike kampene?
  • Alle kamper 9 til 11 - 1 x 15 minutter (Full bane)
  • Innledende 12 til 14 - 1 x 20 minutter
  • Sluttspill 13 til 14 - 2 x 12 minutter
  • Innledende 15 til Senior - 2 x 14 minutter
  • Sluttspill 15 til Senior - 2 x 14 minutter
Er det dusjmuligheter på alle arenaer?
Ja. Det er dusjmuligheter både på inne -og utendørsarenaene. Husk at det er mange mennesker, så noe kø må påberegnes.
Konsert
Hvor er konserten?
Konserten er på gressbanen mellom Kongsten Arena (Torsnesveien 12) og Kongsten Fort. Det er gangavstand fra Kongsten Arena. Siden konserten er på gress er det viktig å ta med seg riktig fottøy for været.
Når starter og slutter konserten?
Konserten er lørdag 18. mai. Dørene åpner 18:30 og første artist går på scenen 19:40. Konserten er over (ca) 21:15. Det kan komme endringer på tidspunkt. Se konsertsiden for mer informasjon.
Kan vi bestille flere konsertbilletter?
Det er anledning til å bestille ekstra billetter til Cup-Konserten (utover de som allerede er inkludert i deltakerbåndene) til familie. NB. Det kan bli utsolgt. Mer informasjon på lagsiden.
Hva er prisen på ekstra konsertbilletter?
Prisen for ekstra billetter er kr. 300 per stk.
Kan vi ha med drikke eller paraply på konserten?
Det er dessverre ikke tillatt med flasker, stoler eller paraplyer inn på området. Dette er på grunn av sikkerheten til alle tilstede. Husk regntøy ved regn! (Det selges også regnponcho til kr. 30 på konsertarenaen om det regner)
Hvilke artister går på scenen og når?
Alle artister lanseres fortløpende i forkant av konserten. Se konsertsiden for artister som er klare. Første artist går på scenen først klokken (foreløpig) 19:30. Selvom det derfor kan bli noe køer ved inngang, skal alle rekke konserten.
Kan det kjøpes noe inne på området?
Ja. Det selges drikke og enkel snacks inne på konsertområdet. Det kan benyttes Vipps, bankkort og kontant.
Er det toaletter inne på området?
Ja. Det er fra 2024 toaletter inne på området. De er godt merkert.
Hvordan kommer vi oss hjem etter konsert?
Det går busser fra konsertområdet til skolene etter konserten. Men vi gjør oppmerksom på at det er begrenset antall busser tilgjengelig i Fredrikstad og det er ikke mulig å få alle hjem på første forsøk. Det vil derfor bli både ventetid opp mot 1 time og litt trengsel. Har man derfor mulighet til alternativ transport så vil vi anbefale dette på det sterkeste. Se www.fcup.no/trygthjemfrakonserten for god oversikt over mulighetene.
Bespisning
Når og hvor serveres det frokost?

Frokost serveres på bostedet i eget rom. Vi kan tilby en god frokost med melk, juice, frukt og brødprodukter med ferskt pålegg.

  • Lørdag: Mellom 06:15 og 10:30
  • Søndag: Mellom 06:15 og 09:30
  • Mandag: Mellom 06:15 og 09:30
Når og hvor serveres det middag?

Middag på Kongsten Arena er på baksiden av hallen mot syd.
Middag på Merkur Arena er vest for bane 34 (mot Oslo).

  • Lørdag: Mellom 14 og 18:30 (siste innslipp 18:00*)
  • Søndag: Mellom 14 og 19

* Det er MANGE som velger å spise rett før konserten. Dette skaper kø og forståelig nok smånervøse deltakere som er redd for å misse konserten. Vi anbefaler å spise så tidlig som mulig.

Hva serveres det til middag?
Deltakerne våre elsker Tex-Mex! Så Taco på lørdag og Fajitas på søndag.
Serveres det lunsj -eller kveldsmat?
Det serveres ikke lunsj -eller kveldsmat i regi av oss. Til kveldsmat er det mange som benytter seg av de lokale mulighetene rundt skolen, mens til lunsj har vi et godt salgstilbud på alle arenaene. Det er ikke lagt opp til smøring av matpakker ved frokost.
Har dere tilbud til de med behov for spesialkost?
Vi kan tilby spesialkost til middag; Vegetar, Hallal og én fri for de vanligste allergenene. Dette må bestilles i forkant av lagleder. Mer informasjon sendes ut i forkant. Utover dette kan vi tilby enkelte alternativer til frokost og i øvrige kiosker.
Vi har BASIC-deltakebånd, men ønsker middag?
Det kan bestilles middagsbilletter til kr. 150 per middag på lagsiden frem til 3.mai.
Overnatting
Hvilket bosted får vi tildelt?
Arbeidet med fordeling av bosted starter etter at fristen for å registrere antall går ut. Målet er at oppsettet er klart fire uker før håndballfesten.
Når kan vi få tilgang til bostedet?
De fleste bostedene åpner for innsjekking fra fredag klokken 18:30. Dette er noe senere enn vanlig, og skyldes ulike 17. mai arrangement rundt på skolene i Fredrikstad denne dagen. Tid kan avvike fra bosted til bosted - og konkret tidspunkt oppgis ved tildeling.
Er det kiosk ved alle bostedene?
Nei. Det varierer fra vertskap til vertskap på de enkelte bostedene. Det vil opplyses ved tildeling av bosted hvilke steder som har enkelt kiosksalg.
Er det dusjmuligheter ved alle bostedene?
Nei. Det variarer fra type bosted til bosted. Enkelte sentrumslokaler (med god belligenhet) har ikke dusjfasiliteter og man må benytte seg av hallene. Hvilke bosted det gjelder vil opplyses om ved tildeling av bosted.
Priser
Kan vi betale med kontanter?
På våre utsalgssteder på Kongsten, Merkur og Østsiden Arena så kan det betales med kort og Vipps ved alle utsalgssteder. Det kan i tillegg betales med kontanter ved minst ett utsalgssted ved disse arenaene. Ved øvrige arenaer og bosteder er det ikke Fredrikstad Cup som er vertskap og vi kan ikke garantere at det kan betales med kontanter på disse stedene.
Hva koster det å delta?
Alle deltakere (spillere, ledere og eventuelt overnattende familie) må ha ett deltakerbånd for å få tilgang til områdene. Priser og mer informasjon om dette på vår oversikt over deltakerbånd. I tillegg betaler laget/klubben en lagsavgift på kr. 2200/2500 per lag.
Hva koster det å se kampene?
Det selges dagspass i inngangen som gjelder ALLE arenaer HELE dagen. På fredag er det GRATIS, mens det de øvrige dagene koster kr. 100. Det er også GRATIS for barn under 16 år.
Hva koster det å parkere?
På Kongsten Arena koster det kr. 50 å parkere alle dager. Alle øvrige arenaer er gratis å parkere på.
Hva koster det å ta shuttlebuss?
Shuttlebussene er gratis for alle deltakere og publikum. Likevel. Om det skulle bli fullt på bussen, vil deltakere som skal til kamp prioriteres først.
Hva koster Folkebadet ved Kongsten Arena?
Det er Fredrikstad Kommune som administrerer folkebadet. Det er ikke inkludert i deltakerbåndene, men det kan kjøpes inngang i døra. Priser og mer informasjon finner du på kommunens egne nettsider.
Hva koster Tivoliet?
Det er Axels Tivoli som er på plassen. Det er "vanlige Tivoli priser" hvor det kjøpes billett per attraksjon.