thumb image

Norges største håndballcup i 2021 er avlyst

April 8, 2021

Regjeringen la denne uken frem planen for gjenåpning av landet. I den anledning har vi rådført oss og konkludert med at det ikke lenger er mulig å gjennomføre en trygg håndballfest i Pinsen, selv med omfattende smittevernstiltak. Trygghet for våre barn og ungdommer er alltid først på vår prioriteringsliste.

Planen for gjenåpning er delt opp i flere faser med tilhørende restriksjoner. Myndighetenes prognose er at man i Pinsen vil være i fase 1 eller fase 2 av denne planen. Fase 3 er ikke realistisk da den er forespeilet først en gang i løpet av juni (i beste fall). Mens fase 3 åpner for konkurranse på tvers av kommunegrenser med rundt 200 personer innendørs, er det i fase 1 og 2 kun åpning for konkurranse innenfor kommunens grenser med enten 50 eller 100 personer innendørs.

Vi har hele veien jobbet med flere scenarioer med alt fra full gjennomføring, til et arrangement uten overnatting for lag i region Øst. Fredrikstad Cup er derimot et arrangement med bred kompleksitet og med begrensningene som nå er forespeilet er ingen av scenarioene sannsynlig. Den samme kompleksiteten, samt av hensyn til andre idrettslag er det ikke mulig å utsette håndballfesten til høsten.

Vi må derfor kaste inn håndkleet og avlyse Fredrikstad Cup 2021.

Til sist vil vi presisere at Fredrikstad Cup skal være Norges beste arrangementet for barn og unge. Vi begynner derfor allerede nå å se fremover mot 2022. Fredrikstad Cup er en merkevare som skal oppleves og nytes i sin helhet av deltakere, foreldre, sponsorer og øvrige. Det er bare å begynne å glede seg til nye muligheter fra 3. til 6 juni 2022.

Vi prekæs igjen – God sommer!

Informasjon til lag som har fått plass i 2021

For lagene som har fått bekreftet plass til årets Fredrikstad Cup gjelder følgende:

Eventuelle nye lag som ønsker å delta kan melde seg på til de resterende plassene når påmeldingen åpner den 5. oktober 2021 klokken 18:00. Når håndballen nå åpner opp igjen, venter vi stor pågang!

For lag i Nedre Glomma regionen

Oppdatering: Det blir lokal utgave av Fredrikstad Cup!

Håndballfesten er avlyst først og fremst fordi det ikke er lov å samle lag på tvers av kommunegrensene. Avhengig av hvilken fase landet er i fremover, kan det komme en åpning for å gjennomføre en redusert utgave av Fredrikstad Cup kun for lokale lag. Det er ventet mer informasjon fra Kulturministeren i løpet av noen få uker som vil avklare dette.

Skulle det være mulig å gjennomføre en turnering (med kun kamper) for lokale lag i løpet av våren / tidlig sommer vil vi sende ut informasjon om dette til aktuelle lag.

Sven Helge Hagen
Turneringsleder Fredrikstad Cup
Østsiden Idrettslag Fredrikstad

Sven Helge Hagen / Turneringsleder til venstre i bildet sammen med resten av administrasjonen.

FLERE NYHETER

 
Fredrikstad MiniCup 2021!
733 dager har gått siden Norges største håndballcup i 2019. Endelig kan vi igjen invitere til håndballfest i Fredrikstad for utvalgte lokale lag.
 
Fredrikstad Cup + Elv og Hav = ❤️
Fredrikstad Cup kan fornøyd meddele at vi har inngått et samarbeid med Miljøstiftelsen Elv og Hav - som arbeider for et rent og ryddig marint miljø.
 
Fredrikstad Cup 2021 avlyst!
Regjeringen har kommet med plan for gjenåpning av landet. Vi ser ikke lenger mulighet for å kunne gjennomføre og Fredrikstad Cup er derfor avlyst.