thumb image

Blir det håndballfest i Pinsen?

February 7, 2021

Vi blir ofte spurt; Blir det håndballfest i Pinsen? Og svaret er ærlig; Vi vet ikke. Vi er dessverre like usikre som alle andre arrangører, idrettsforbundet, kommuner og myndigheter. Det er dessverre fremdeles vanskelig å spå hvordan situasjonen vil være i mai. Vi har samtidig full forståelse for at våre deltakere ønsker konkrete svar, men foreløpig kan vi ikke gjøre annet enn å avvente avklaringer fra myndighetene – noe vi er forespeilet innen kort tid

Til informasjon vil vi oppdatere denne siden så snart vi har mer å dele med dere. Detaljert informasjon sendes fortløpende ut til laglederne, men hovedtrekkene finner du igjen her. Om du ønske å snakke med oss direkte, er det selvfølgelig bare å ta kontakt.

Planlegging av flere alternativer

Per dags dato (6. februar) er det lov å samle 200 tilskuere / deltakere til utendørs arrangement i Norge (uten fastmonterte seter). En slik restriksjon vil sette så store begrensninger at det vil være vanskelig å gjennomføre Fredrikstad Cup slik vi kjenner håndballfesten. Vi håper derimot at det sakte men sikkert skal åpne opp og vi arbeider derfor med flere ulike scenarioer hvor målet er et trygt og godt arrangement. Mens man i 2020 ble tatt på sengen, har man i 2021 større mulighet til justeringer og tilpasninger i henhold til gjeldende smitteverntiltak.

De fire alternativene vi nå arbeider med er (alle med nødvendige smitteverntiltak):

Hvilke av alternativene som vil bli realitet er derimot veldig usikkert. Det er fremdeles drøye fire måneder igjen til pinse, så vi velger derfor å ha litt is i magen. Vi har selvfølgelig løpende dialog med kommunen, myndighetene og idrettsforbundet og vil følge de rådene eller forskriftene som kommer. Deltakernes sikkerhet og helse kommer først, uansett.

Det vi derimot kan si allerede nå er dette:

Avslutningsvis vi vi presisere følgende: Vi har full forståelse for at det kan oppfattes som vanskelig å gjennomføre Fredrikstad Cup 2021. Dagens situasjon er tung, men heldigvis har vi tatt fatt på begynnelsen av slutten. Fremover skal vi som arrangør tenke alternativt, og samtidig håpe på positive signaler fra myndighetshold.

Kryss fingrene, så sees vi under Norges beste håndballfest!

FLERE NYHETER

 
Blir det håndballfest i Pinsen?
Informasjon om COVID-19 situasjonen per 6 februar 2021. Blir det håndballfest i Pinsen? Hva er de ulike alternativene som kan bli en realitet?
 
Vi søker engasjerte dommere!
Vi søker dommere til Norges største håndballcup. Muligheten for å melde interesse har nå åpnet på våre sider. Første uttak er allerede den 1. februar.
 
Hotell og Camping
Tilstrømningen av besøkende under Fredrikstad Cup er enorm. Det kan derfor være greit å være tidlig ute for overnatting. Vi har nå laget en liste med flere alternativer.