thumb image

Blir det håndballfest i Pinsen?

March 2, 2021

Vi blir ofte spurt; Blir det håndballfest i Pinsen? Og svaret er ærlig; Vi vet ikke. Vi er dessverre like usikre som alle andre arrangører, idrettsforbundet, kommuner og myndigheter. Det er dessverre fremdeles vanskelig å spå hvordan situasjonen vil være i mai. Vi har samtidig full forståelse for at våre deltakere ønsker konkrete svar, men foreløpig kan vi ikke gjøre annet enn å avvente avklaringer fra myndighetene – noe vi er forespeilet innen kort tid

Til informasjon vil vi oppdatere denne siden så snart vi har mer å dele med dere. Detaljert informasjon sendes fortløpende ut til laglederne, men hovedtrekkene finner du igjen her. Om du ønske å snakke med oss direkte, er det selvfølgelig bare å ta kontakt.

Ny informasjon (oppdateres fortløpende)

8. april: Fredrikstad Cup er nå avlyst. Les mer i vår sak her.

23. mars: Per nå er det ikke tillatt med idrettsarrangement i Viken frem til 11. april. Vi venter fremdeles på at myndighetene skal komme med et regelverk for mai måned. Det er signalisert at dette vil komme før Påske og vi arbeider derfor for en avklaring før 1. april. Vi utsetter fristen for å registrere antall deltakere og betale til den 1. mai for å unngå dobbeltarbeid.

2. mars: Per nå er det tillatt å samle 50 personer fra egen kommune til idrettsarrangement. Det er ventet at myndighetene skal komme med en plan for gjenåpning av samfunnet i løpet av mars måned – innen Påske. Vi tilpasser oss dette og utsetter derfor bestillingsfristen til den 1. april og betalingsfristen til den 10. april. Vi kommer til å ta en avgjørelse om full gjennomføring, delvis gjennomføring eller avlysning senest 1. april – forhåpentligvis tidligere.

Planlegging av flere alternativer

Per dags dato (6. februar) er det lov å samle 200 tilskuere / deltakere til utendørs arrangement i Norge (uten fastmonterte seter). En slik restriksjon vil sette så store begrensninger at det vil være vanskelig å gjennomføre Fredrikstad Cup slik vi kjenner håndballfesten. Vi håper derimot at det sakte men sikkert skal åpne opp og vi arbeider derfor med flere ulike scenarioer hvor målet er et trygt og godt arrangement. Mens man i 2020 ble tatt på sengen, har man i 2021 større mulighet til justeringer og tilpasninger i henhold til gjeldende smitteverntiltak.

De fire alternativene vi nå arbeider med er (alle med nødvendige smitteverntiltak):

Hvilke av alternativene som vil bli realitet er derimot veldig usikkert. Det er fremdeles drøye fire måneder igjen til pinse, så vi velger derfor å ha litt is i magen. Vi har selvfølgelig løpende dialog med kommunen, myndighetene og idrettsforbundet og vil følge de rådene eller forskriftene som kommer. Deltakernes sikkerhet og helse kommer først, uansett.

Det vi derimot kan si allerede nå er dette:

Avslutningsvis vi vi presisere følgende: Vi har full forståelse for at det kan oppfattes som vanskelig å gjennomføre Fredrikstad Cup 2021. Dagens situasjon er tung, men heldigvis har vi tatt fatt på begynnelsen av slutten. Fremover skal vi som arrangør tenke alternativt, og samtidig håpe på positive signaler fra myndighetshold.

Kryss fingrene, så sees vi under Norges beste håndballfest!

FLERE NYHETER

 
Fredrikstad MiniCup 2021!
733 dager har gått siden Norges største håndballcup i 2019. Endelig kan vi igjen invitere til håndballfest i Fredrikstad for utvalgte lokale lag.
 
Fredrikstad Cup + Elv og Hav = ❤️
Fredrikstad Cup kan fornøyd meddele at vi har inngått et samarbeid med Miljøstiftelsen Elv og Hav - som arbeider for et rent og ryddig marint miljø.
 
Fredrikstad Cup 2021 avlyst!
Regjeringen har kommet med plan for gjenåpning av landet. Vi ser ikke lenger mulighet for å kunne gjennomføre og Fredrikstad Cup er derfor avlyst.