Norges største håndballcup i 2020 er avlyst


Regjeringen har besluttet at alle idretts og-kulturarrangementer frem til 15. juni ikke kan gjennomføres. Fredrikstad Cup støtter selvfølgelig denne beslutningen fullt ut og avlyser dermed årets utgave. Trygghet for våre barn og ungdommer er først på vår prioriteringsliste.

Sammen med dere, våre deltakere og samarbeidspartnere, har vi vært utålmodige med å få en avklaring. Som deltakerlag -og klubb under Norges desidert største håndballcup får man en totalpakke med opplevelser både på -og utenfor håndballbanen. Vi har derfor ikke tro på et redusert (B-preget) arrangement til høsten og vi bestemte oss tidlig for å ikke utsette. Dette har medført at vi har holdt igjen helt til det siste med å avlyse.

Fredrikstad Cup er et arrangement med en helt annen konsept -og risikoprofil enn andre mindre arrangementer. Vi har et omfattende kontraktsansvar ovenfor våre leverandører og partnere av overnatting, rigg av områder, produksjoner, artister og leveranser av alle nødvendigheter som inngår i en totalpakke som dere forventer skal være en del av Norges største håndballcup. I våre prosesser videre ber vi derfor om forståelse for at vi ikke kan sammenlignes med mindre arrangementer. Vi kan heller ikke sammenlignes med arrangementer på sensommeren (Norway Cup og Partille Cup). Disse arrangørene er betydelig tidligere i planleggingsfasen en oss med mye bedre tid på å forberede en avlysning, med de fordelene dette har.

Vi minner om at Fredrikstad Cup er et idrettslag akkurat som dere. Før eventuelle støtteordninger forventer vi et underskudd for 2020 i størrelsesorden 3 – 5 millioner kroner. Konsekvensene er derfor enorme.

Til sist vil vi presisere at Fredrikstad Cup skal være det beste arrangementet i Norge. Vi begynner derfor å se fremover mot 2021. Fredrikstad Cup er en merkevare som skal oppleves og nytes i sin helhet av deltakere, foreldre, sponsorer og øvrige. Det er bare å begynne å glede seg til nye muligheter mellom 21. til 24. mai 2021.

Praktiske opplysninger til våre deltagende klubber:

Det er lansert en statlig kompensasjonsordning for idrettsarrangement for perioden frem mot 30. april. Det har per nå ikke kommet noen ny støtteordning for vår periode. Vi forventer derimot at dette snart kommer på plass. Vi har allikevel derfor ikke en 100 % klarhet på hva dette kan innebære av økonomisk støtte. Vi må derfor be om litt tålmodighet, samtidig som vi ønsker å være tydelige på at det vil bli kompensert fra Fredrikstad Cup «en pakke» med innhold som langt på vei skal dekke et eventuelle mindre tap for våre deltakere.

Fase 1 (Settes i gang snarest):

  • Deltakeravgiften (A og B kort) refunderes i sin helhet innen 1. mai.
  • Deltakertrøyene for 2020 (Select) vil bli distribuert kostnadsfritt til alle deltagende lag/klubber så snart som mulig. (dette er en del av deltakerpakken og vi anbefaler at laget/klubben tar en egenandel på 100,- pr. skjorte som en inntekt til eget lag/klubb – men dette er selvfølgelig valgfritt).
  • Alle påmeldte lag i 2020 er garantert plass i 2021 og vil få minimum 30 % rabatt på neste års påmeldingsavgift ved påmelding før 1. oktober 2020.

Fase 2 (Ved eventuell statlig støtte):

  • Påmeldingsavgiften (kr. 1900 – 2300 per lag) dekkes helt eller delvis ut fra eventuell statlig støtte. (Hvis hele beløpet dekkes, vil rabattordningen for neste år utgå).

Vi kommer derfor tilbake så snart som mulig med mer informasjon om fase 2. I mellomtiden, ta vare på dere selv og deres barn og ungdommer. Sammen er vi en «sterk håndballfamilie».

Vi «prekas» – God påske og God Sommer.

Sven Helge Hagen
Turneringsleder Fredrikstad Cup
Østsiden Idrettslag Fredrikstad

Sven Helge Hagen / Turneringsleder til venstre i bildet sammen med de øvrige tre fra administrasjonen.

April 9, 2020