Fredrikstad er Norges mest attraktive by!

Norges største håndballcup finner sted i vakre Fredrikstad. Byen ved Nedre Glomma ble i 2018 kåret til Norges vakreste by og har lange gode tradisjoner både på og utenfor idrettsarenaen. Med Fredrikstad som ramme for håndballfesten finner man mange unike aktiviteter og omgivelser som virkelig er verdt ett besøk.

Om dere vurderer Fredrikstad Cup som avslutning på en lang sesong er det derfor mye å gjøre også utenfor håndballbanen. Det er Gamlebyen, Isengran, Skjærgården og Brygga bare for å nevne noe.

Nordens best bevarte festningsby

Gamlebyen i Fredrikstad ble grunnlagt i 1567 regnes i dag som Nord-Europas best bevarte festningsby. Gamlebyen er ikke bare godt bevart, den er også spill levende. Det syder av liv i gatene, i butikkene, galleriene, museene og kafeene. Gammel historie blir som ny når 1700-tallet møter nåtiden.

Vi anbefaler spesielt å ta turen på lørdag formiddag. Da finner det tradisjonsrike markedet sted midt i hjertet av Gamlebyen hvor man kan finne både stort og smått.

I tillegg til Gamlebyen kan Fredrikstad tilby på en fantastisk skjærgård rett utenfor byen. “Alle” har hørt om Hvaler med ett stort antall øyer og badestrender. Fredrikstad kan også tilby flere førsteklasses restauranter, shopping og historiske omgivelser. En iskrem langs bryggepromenaden kan være en kjærkommen avkobling.

Om du ikke vil dra så langt for å bade, kan Østfolds største utebad være stedet. Med 26 grader i vannet uansett vær vegg-i-vegg med hovedarenaen, så er dette ett fantastisk sted å slappe av mellom kampene.

Gratis byferge for alle, både deltakere og publikum

Vi anbefaler alle å benytte seg byens mange røde ferger. Med disse kan du kule den helt ned mellom slagene, eller besøke både sentrum og Isengran. Fergene er nemlig helt gratis for alle og går hele Pinsa fra morgen til ettermiddag.

Mens det tidligere kostet å benytte seg av fergene, har det de siste årene vært ett gratis tilbud med bakgrunn i miljøgevinsten dette gir for byen. Mange har latt bilen stå og tilbudet har blitt meget populært. Hva er vell kulere enn å ta ferga til kamp?

Bruk derfor byfergene både som kosetur og som fremkomstmiddel. Fergene går fra GAmlebyen (rett ved vår hovedarena på Kongsten) til Cicignon, Isengran, Sentrum og Værste.

Kort vei til Sverige og resten av Østfold

Harryhandel er ett begrep som ikke alle er like glade i. Men uansett hva man kaller det , så er det for mange lag en tradisjon å ta turen innom Svinesund og Nordby. Faktisk er det bare en 25 minutters kjøretur unna og her finner man noe for enhver smak.

Forøvrig er Østfold så mye mer enn bare Fredrikstad. Østfold har mange spennende opplevelser og attraksjoner for absolutt hele familien, både ute i naturen og innendørs. Se noen av aktivitetene som man kan gjøre både under og etter håndballfesten her – Visit Østfold – Barnas Østfold

Ønsker du å holde deg litt mer i nærheten av våre arenaer, så har vi også mange spennende Opplevelser for både små og store. Se gjerne mer av hva vi kan tilby her – Dette skjer under Fredrikstad Cup!

August 9, 2022