"/>
 
thumb image

Ingen endring av klassene fra 2017 til 2018

October 17, 2017

Mens Fredrikstad Cup tidligere har gått i den “neste sesongen”, har Norges Håndballforbund før denne sesongen endret tidsrommet for sesongstart. Ny sesong går nå fra 1. juli og ikke 1. mai. Fredrikstad Cup spiller med det i inneværende sesong, som forøvrig også er mest naturlig.

Mens dette er smertefritt for nesten alle klasser så er det spesielt to klasser dette går utover i år.

 • De som er født i 2009 og har gledet seg – Disse kan derimot melde seg opp i 2008 klassen *. Denne klassen kommer til å bli delt opp i øvet og uøvet (kun noe vi gjør internt, ikke synlig ellers).
 • De som er født i 2006 og som har gledet seg til sluttspill – Disse kan melde seg opp i 2005 om ønskelig *. Vi har dessverre ingen annen løsning enn dette, akkurat i år.

* I følge Norges Håndballforbunds reglement kan man spille i én klasse opp enn sin egen alder.

Vi forstår at dette er spesielt uheldig for disse to klassene, men ber om forståelse for at dette er noe Norges Håndballforbund har endret. På ett eller annet tidspunkt måtte vi følge dette, og vi har valgt å gjøre det allerede nå.

NB! Vi ønsker å presisere at dette ikke er særegent for Fredrikstad Cup eller noe vi har funnet opp. De fleste turneringer i Norge følger Norges Håndballforbund og det er de som før sesongen endret reglementet.

Det er allikevel flere fordeler med at Håndballforbundet har valgt å endre sesongsreglementet. Blant annet vil det nå ikke komme noen plutselige regelendringer rett før cupstart. Det vil også være samme ballstørrelse og klister/ikke klister som man har benyttet hele sesongen. Man trenger med det ikke lenger hardtrene på for eksempel nye ballstørrelser uker før Fredrikstad Cup

Nytt ballregleglement

Håndballforbundet har forøvrig også endret ballreglementet før årets sesong. Det nye er slik:

 • Jenter 9 år  :  00 / 45cm – 47cm
 • Jenter 10 – 12 år  :  0 / 47cm – 49cm
 • Jenter 12 – 14 år  :  1 / 50cm – 52cm
 • Jenter 15 år – Senior  :  2 / 54cm – 56cm
 • Gutter 9 år  :  00 / 45cm – 47cm
 • Gutter 10 – 12 år  :  0 / 47cm – 49cm
 • Gutter 13 – 14 år  :  1 / 50cm – 52cm
 • Gutter 15 – 16 år  :  2 / 54cm – 56cm
 • Gutter 17 år – Senior  :  3 / 58cm – 60cm

Den faglige begrunnelsen med å gå ned i ballstørrelse, er at det er lettere å utvikle hensiktsmessige teknikker med en mindre ball. Dette er ikke særegent for Fredrikstad Cup. De fleste turneringer i Norge følger forbundets regler fortløpende.

FLERE NYHETER

 
Vurderer dere Fredrikstad Cup?
Vurderer deres lag eller hele klubben å ta turen til Fredrikstad? Da har vi laget en oversikt hvor vi forteller hvorfor vi er ett godt alternativ for dere.
 
Vil du ha ett varsel?
Den 10. oktober åpner påmeldingen og vi legger ut kun 700 plasser. Ønsker du ikke å glipp av påmeldingen? Vi gir deg gjerne ett uforpliktende varsel og informasjon.
 
Vi er klare for 2020!
Etter en svært solfylt håndballferie er vi endelig tilbake på våre kontorer for å sette sammen en ny håndballfest fylt med gode Opplevelser i 2020. Vi gleder oss!