thumb image

Ingen endring av klassene fra 2017 til 2018

October 17, 2017

Mens Fredrikstad Cup tidligere har gått i den “neste sesongen”, har Norges Håndballforbund før denne sesongen endret tidsrommet for sesongstart. Ny sesong går nå fra 1. juli og ikke 1. mai. Fredrikstad Cup spiller med det i inneværende sesong, som forøvrig også er mest naturlig.

Mens dette er smertefritt for nesten alle klasser så er det spesielt to klasser dette går utover i år.

* I følge Norges Håndballforbunds reglement kan man spille i én klasse opp enn sin egen alder.

Vi forstår at dette er spesielt uheldig for disse to klassene, men ber om forståelse for at dette er noe Norges Håndballforbund har endret. På ett eller annet tidspunkt måtte vi følge dette, og vi har valgt å gjøre det allerede nå.

NB! Vi ønsker å presisere at dette ikke er særegent for Fredrikstad Cup eller noe vi har funnet opp. De fleste turneringer i Norge følger Norges Håndballforbund og det er de som før sesongen endret reglementet.

Det er allikevel flere fordeler med at Håndballforbundet har valgt å endre sesongsreglementet. Blant annet vil det nå ikke komme noen plutselige regelendringer rett før cupstart. Det vil også være samme ballstørrelse og klister/ikke klister som man har benyttet hele sesongen. Man trenger med det ikke lenger hardtrene på for eksempel nye ballstørrelser uker før Fredrikstad Cup

Nytt ballregleglement

Håndballforbundet har forøvrig også endret ballreglementet før årets sesong. Det nye er slik:

Den faglige begrunnelsen med å gå ned i ballstørrelse, er at det er lettere å utvikle hensiktsmessige teknikker med en mindre ball. Dette er ikke særegent for Fredrikstad Cup. De fleste turneringer i Norge følger forbundets regler fortløpende.

FLERE NYHETER

 
Informasjon om Korona (26. mars)
Informasjon angående helsesituasjonens påvirkning på håndballfesten og refusjonsordning av deltakeravgift ved eventuell avlysning i forbindelse med dette.
 
Bestilling av Cupkort
Fredrikstad Cup nærmer seg, og det er tid for å bestille Cupkort til laget. Fristen for dette er 13. mars. Vi har laget en kort A til Å på hvordan bestillingen kan gjøres.
 
Ledige plasser igjen!
Vi har flere ledige plasser igjen til Norges største håndballcup. Interessert i å delta under Norges største håndballcup? Les mer her om påmeldingen.