thumb image

Ingen endring av klassene fra 2017 til 2018

October 17, 2017

Mens Fredrikstad Cup tidligere har gått i den “neste sesongen”, har Norges Håndballforbund før denne sesongen endret tidsrommet for sesongstart. Ny sesong går nå fra 1. juli og ikke 1. mai. Fredrikstad Cup spiller med det i inneværende sesong, som forøvrig også er mest naturlig.

Mens dette er smertefritt for nesten alle klasser så er det spesielt to klasser dette går utover i år.

* I følge Norges Håndballforbunds reglement kan man spille i én klasse opp enn sin egen alder.

Vi forstår at dette er spesielt uheldig for disse to klassene, men ber om forståelse for at dette er noe Norges Håndballforbund har endret. På ett eller annet tidspunkt måtte vi følge dette, og vi har valgt å gjøre det allerede nå.

NB! Vi ønsker å presisere at dette ikke er særegent for Fredrikstad Cup eller noe vi har funnet opp. De fleste turneringer i Norge følger Norges Håndballforbund og det er de som før sesongen endret reglementet.

Det er allikevel flere fordeler med at Håndballforbundet har valgt å endre sesongsreglementet. Blant annet vil det nå ikke komme noen plutselige regelendringer rett før cupstart. Det vil også være samme ballstørrelse og klister/ikke klister som man har benyttet hele sesongen. Man trenger med det ikke lenger hardtrene på for eksempel nye ballstørrelser uker før Fredrikstad Cup

Nytt ballregleglement

Håndballforbundet har forøvrig også endret ballreglementet før årets sesong. Det nye er slik:

Den faglige begrunnelsen med å gå ned i ballstørrelse, er at det er lettere å utvikle hensiktsmessige teknikker med en mindre ball. Dette er ikke særegent for Fredrikstad Cup. De fleste turneringer i Norge følger forbundets regler fortløpende.

FLERE NYHETER

 
Fredrikstad MiniCup 2021!
733 dager har gått siden Norges største håndballcup i 2019. Endelig kan vi igjen invitere til håndballfest i Fredrikstad for utvalgte lokale lag.
 
Fredrikstad Cup + Elv og Hav = ❤️
Fredrikstad Cup kan fornøyd meddele at vi har inngått et samarbeid med Miljøstiftelsen Elv og Hav - som arbeider for et rent og ryddig marint miljø.
 
Fredrikstad Cup 2021 avlyst!
Regjeringen har kommet med plan for gjenåpning av landet. Vi ser ikke lenger mulighet for å kunne gjennomføre og Fredrikstad Cup er derfor avlyst.