Visste du at nøtter kan gi deg krefter til å vinne neste kamp?

Om ikke vinne, så ihvertfall ha nok energi til å yte det lille ekstra som trengs. Du trenger energi gjennom hele dagen, særlig når du er på Cup. En nøttepose er lettvint og smaker i tillegg godt.

Du har vært oppe tidlig, rakk kanskje ikke å spise nok til frokost, og har allerede spilt en kamp eller to. Ligger og skravler med venner på gresset i sola, og kjenner at der vil det egentlig bare bli. En pose nøtter kan gjøre den lille forskjellen for å få opp energinivået og bli klar for å gi alt også i neste kamp. Eller orke å få med deg The Main level på Kongsten night.

Problem for de fleste

Vi alle har vært der før, at kroppen føles tom for krefter. Kanskje matlysten ikke var på topp på morgenen, og siden har det ikke vært tid; Det var travelt på skolen, rakk ikke å spise ordentlig lunch, skal treffe venner, dra på trening. Innimellom alt dette er det rett og slett nesten umulig å få i seg nok næring, og ikke minst god næring i løpet av dagen.

Det kan virke så enkelt, og vi har hørt det så mange ganger før. Små, sunne energirike mellommåltider gjør så utrolig godt for disse travle hverdagene som året stort sett består av. Men hvorfor ender vi alltid opp her likevel – sultne, slitne, gretne og aldri helt i mål med alt vi skulle gjøre? Fordi det ikke er lett nok.

Så enkelt kan det være

Men så lett kan det være. Alt du trenger er å ha noen poser med nøtter på lur. Nøtter er en av de mest konsentrerte næringskilder som finnes, fulle av det sunne umettede fettet og et skattkammer av antioksidanter, vitaminer og mineraler, og noe av det forfedrene våre livnærte seg på. Alle nøtter har naturlig lavt karbohydratinnhold, noe som blant annet holder blodsukkeret stabilt over tid.

Den Lille Nøttefabrikken har et stort og variert utvalg å by på, med variasjoner blandet med frukt, nøtter eller sjokolade eller nøtteblandinger. Eller hele poser med en sort, som peanøtter, cashew, valnøtter, paranøtter, pecannøtter, pistasjnøtter og pinjekjerner, for å nevne noe.

Ta med deg nøtteposen i sekken, i bagen eller ha liggende på lur i lomma eller på rommet – alle de stedene du vet sulten kommer snikende. Når du vet du har nøtter liggende for hånden, kommer du til å spise de, og på den måten unngår du å gå uten mat eller ty til de usunne løsningene som en pølse i kiosken eller en sjokolade fra automaten.

Bare prøv det – kjøp noen poser nøtter fra Den Lille Nøttefabrikken neste gang du er i butikken, eller på cupområdet, og se hvor mye litt nøtter faktisk kan hjelpe deg i hverdagen!

Teksten er en innholdsannonse fra Brynild Gruppen, skrevet av Trine Sirnes.
Foto: Brynild Gruppen
¨

DSC_5475DLN
IMG_6379

June 2, 2017