thumb image

Store og små sammen om Fair Play!

June 3, 2017

Ingen har noe negativt å si om «FAIR PLAY», alle mener det er superviktig både på og utenfor banen. Men hvorfor er det da så vanskelig å alltid tenke i god sportsånd? Vi har forhørt oss litt med de som er gode på dette, de yngste håndballspillerne.

De yngste utøverne liker at håndballen fortsatt skal være lek og ha fokus på det å ha det gøy i fellesskap med andre. At det er en håndball der og et par mål gjør at de får en pekepinn på hvilken sport de bedriver. Men det er ikke score må eller å vinne de svarer når vi spør dem om hva som er best med håndball. Barna elsker samholdet, den fine sportsånden, respekten de får for hverandre, minnene og den friheten de får av idretten sin.

Vi undres ofte over hvor det er blitt av denne sportsånden når de er blitt litt eldre. Noen har den alltid med seg, og de blir lagt merke til. Andre har mistet den litt på veien.

De må kanskje få en pekepinn på hvorfor de spiler håndball? Kanskje ikke alt skal være en VM finale? Kanskje man skal finne tilbake til grunnen for at man begynte med håndball, minne hverandre på at håndball er en sosial sport, sterkt samhold, samhandling og ikke minst en sport for alle.

Fredrikstad Cup er inspirert av Norges Idrettsforbund og Norges Håndballforbund på dette feltet. Vi ønsker at alle 10 000 deltakere skal sitte igjen med gode håndballminner. I tillegg til de punktene under har vi i år et nytt tiltak, nemlig – «FAIR PLAY PATRULJEN»

Patruljen består av håndballspillere i 6-8 års alderen og vil patruljere DNB Merkur Arena lørdag kl.12 – 15 i jakt etter god og dårlig sportsånd utenfor banen.

Får du et «GULT kort» så betyr det at du må tenke deg litt om, mulig du har vært ufin mot dommeren? De er også mennesker vet du. Får du et «ROSA kort» skal du bare fortsette, da skaper du garantert topp stemning.

Dette vil vi gjøre for å sørge for god Fair Play

La oss skape herlige håndballminner sammen, håndballglede for alle!

Sportslig hilsen, Lars Olsen
Sportssjef i Fredrikstad Cup

fairplay2

FLERE NYHETER

 
Vi er klare for 2021!
Etter en altfor lang håndballferie er vi endelig tilbake på våre kontorer for å sette sammen en ny håndballfest fylt med gode Opplevelser i 2021. Vi gleder oss!
 
Vi fulgte Verdal J14!
Vi fulgte Verdal J14 gjennom Norges største håndballcup, og sammen med jentene lagde vi en kul og minnerik filmsnutt. Følg jentene fra avreise til hjemreise.
 
Vurderer dere Fredrikstad Cup?
Vurderer ditt lag eller hele klubben å ta turen til Fredrikstad? Klikk på linken under og les hvorfor vi er et godt alternativ for nettopp dere.