thumb image

Vi presenterer noen av årets nyheter!

November 15, 2016

Vi ønsker hele tiden å utvikle Fredrikstad Cup videre, for å skape minnerike Opplevelser både på og utenfor håndballbanen. Vi går aktivt gjennom alle tilbakemeldinger som kommer inn, og bruker disse i den daglige planleggingen for å forbedre hvert eneste ledd av håndballfesten. Uansett om det gjelder aktiviteter, logistikk, servering eller sport – skal vi levere spennende nyheter og god kvalitet.

I denne saken har vi listet opp noen av de forbedringene og nyhetene vi gjør neste år. Dette er selvfølgelig bare ett lite utvalg. Følg derfor med videre utover for oppdateringer på hvordan Norges største håndballfest vil være i 2017.

I tillegg til denne oversikten, har vi laget en oversikt over alle høydepunktene under Fredrikstad Cup. Er derfor ditt lag usikker på om dere ønsker å delta kan dere se hvorfor vi mener Norges største håndballfest er ett godt alternativ, på denne siden.

Fredrikstad Cup – Skill Challenge

Håndball er som kjent en lagidrett. En lagidrett hvor samspill står i fokus for å skape de beste resultatene. Allikevel er det slik at en god håndballspiller må inneha mange gode tekniske individuelle ferdigheter for at laget skal lykkes. I Fredrikstad Cup ønsker vi derfor å fokusere på både samspillet og det individuelle. Vi lanserer derfor Fredrikstad Cup – Skill Challenge!

Vi vil bygge en større hinderbane som vil ta for seg styrke, bevegelse, hurtighet, balanse, presisjon, spenst og spilleforståelse. Her kan alle som ønsker delta i en kvalifisering – samtidig som man kjemper mot en annen lagspiller – hvor målet er å ha en best mulig tid. De fire beste jentene og de fire beste guttene vil deretter kjempe mot hverandre i en spennende direktesendt finale. Vinneren i de to klassene, vil deretter bli kåret til ‘Norges beste tekniske håndballspiller’.

Gatehåndball med (nesten) ingen regler

Bevegelighet og spilleforståelse er (som nevnt over) viktige egenskaper for å lykkes som håndballspiller. Dette, sammen med samspill, blir testet ut i vår helt egen versjon av “Street Handball”.

Vi lanserer i 2017 konseptet ‘Gatehåndball’. Vi bygger opp en cagebane på Kongsten, hvor lag kan melde seg på. Det blir full turnering og vinnerlaget stikker av med fete premier. Ingen dropp, ingen skritt, bare masse moro!

Alle finalene sendes direkte

Fredrikstad Cup har de siste årene samarbeidet med TV 2 om å sende bilder fra håndballfesten. I 2016 ble det blant annet sendt hele 9 timer med håndball, intervjuer og reportasjer direkte på TV og på nett. Sendingene har vært helprofesjonelle i kjent TV 2 kvalitet med blant annet Frode Scheie, Bent Svele og Asbjørn Myhre. I 2017 arbeider vi igjen med å få til ett lignende samarbeid for å spre Norges største håndballfest ut i vårt landstrakte land.

Selvom dette ikke er helt på plass ennå, er det derimot klart at vi i 2017 vil sende alle finalene til de eldste lagene direkte. Disse sendingene vil være av høy kvalitet og vil være åpen for alle.

Vi fanger stemningen med vårt DNB Cupstudio

Som en forlengelse av TV sendingene vil vi på Kongsten sette opp vårt helt egne Cupstudio. Her vil vi sende direkte mellom kampene for å fange stemningen. Det vil bli intervjuer, konkurranser og shoot outs. Det hele er selvfølgelig åpent for alle!

Norges råeste cupshow, nå for alle!

Kongsten Night er uten tvil helgens aller største høydepunkt. I 2016 samlet vi 8500 av våre deltagere til det som ble Norges råeste cupshow med blant annet Marcus og Martinus, Morgan Sulele, Katastrofe, Innertier, Sandra Lyng og mange flere.

I 2017 gjentar vi igjen suksessen og kan garantere en minst like fet Opplevelse. Nøyaktig hvilke artister som kommer er ikke helt avklart ennå. Vi har derimot invitert de aller største i Norge, og gleder oss til å kunne fortelle hvem som kommer. Det vi derimot kan si nå, er at årets Kongsten Night vil være inkludert for alle! Tidligere har deltagere mellom 9 og 11 år måtte kjøpe billetter ved siden av sine A2 eller C2 pakker. Det er derimot ikke lenger nødvendig.

Men kun A og B pakker kan vi garantere alle deltagere en billett til konserten og vi får samtidig en enda større kontinuitet i arbeidet med å utvikle showet videre.

Sluttspill for enda flere lag

En av de største tilbakemeldingene vi har fått, er at det er synd når ikke alle lagene går videre til sluttspill. Dette er vi selvfølgelig helt enige i. Dessverre har det vist seg at en presset banekapasitet har gjort det utfordrende å gjennomføre en slik endring. Faktisk vil en slik nyhet gi ett ekstra behov på 50 ekstra timer med spilletid.

Vi synes allikevel at dette er veldig viktig, blant annet for å kunne garantere alle lag minimum fem kamper. Fortløpende vil vi derfor “rulle ut” sluttspill for alle lagene. Vi starter med de eldste klassene og fortsetter så langt vi kommer ut fra den banekapasiteten vi har når kampoppsettet skal påbegynnes. Når vi har noen ekstra baner på plass (22 nye spillebaner de neste årene) vil vi i tillegg til å garantere alle sluttspillplass, kunne tilby mer spilletid.

Mange flere nyheter, forbedringer og høydepunkter

Punktene over er bare noen av årets nyheter. Vi arbeider fortløpende med å utvikle nye elementer, samtidig som vi forbedrer allerede eksisterende aktiviteter. Vi arbeider blant annet mye med at logistikken skal bli så smurt som mulig. Norges største håndballfest skal uten tvil også være Norges beste håndballcup, både på og utenfor håndballbanen.

Følg derfor med utover høsten, vinteren og våren – da vil vi fortelle mer. 

FLERE NYHETER

 
Bestilling av Cupkort
Fredrikstad Cup nærmer seg, og det er tid for å bestille Cupkort til laget. Fristen for dette er 10. mars - men det kan gjøres allerede nå. Vi har laget en kort A til Å på hvordan bestillingen kan gjøres.
 
Ledige plasser igjen!
Den 22. november klokken 18:00 nøyaktig legger vi ut 720 plasser til Norges største håndballcup. Husk å være klar for å sikre en av disse. I 2017 fylte det seg opp i løpet av kort tid i mange klasser. 
 
Vi søker gode dommere!
Vi søker gode dommere til Norges største håndballcup. Muligheten for å melde interesse er nå åpen og du kan registrere deg og din partner på våre nettsider. Første rullering er 1. februar.