thumb image

Mange nye spilleflater de neste årene!

October 14, 2016

Fredrikstad Kommune er en storby i utvikling, hvor det i dag bor nærmere 80 000 mennesker. Nesten alle disse har i en eller annen form en tilknytting til en av de 30 ulike lag og foreninger i byen. Dette gjør Fredrikstad til en av Norges aller største idrettsbyer.

Vi er utrolig stolte og glade over at Fredrikstad Cup arrangeres i nettopp Fredrikstad. Dette gir oss nemlig mange spennende muligheter parallelt med at byen vokser i størrelse. I løpet av de neste årene skal det etableres mange nye anlegg, både små og veldig store. Totalt vil disse planene gi oss hele 16 nye baner utendørs og 6-7 innendørs.

Alle disse banene vil komme på arenaer vi allerede benytter eller i umiddelbar nærhet. Reisetiden vil med det ikke økes, ei heller det geografiske omfavnet. Faktisk vil vi de neste årene kunne samle Fredrikstad Cup i enda større grad og perfeksjonere det Norges største håndballfest er best på – nemlig nærheten.

Noen av planene vil ikke være klare før om tre år, men andre skal etter intensjonen være ferdig allerede i 2017. Vi gleder oss så utrolig mye, at vi ønsker å gi en liten presentasjon av noen av prosjektene for dere. Totalt vil disse alene gi 50 % mer banekapasitet under Fredrikstad Cup.

Målet er at dette først og fremst skal gi mer spilletid og bedre logistikk, ikke en større utvidelse i antall lag. Dette vet vi er etterspurt av mange lag. Så det er bare å glede seg!

Kongsten Arena

På vår hovedarena har vi i dag to store gressletter. Om du deltok i Fredrikstad Cup på 90 tallet, har du garantert spilt på en av disse. Siden vi i nyere tid har valgt å ikke spille på verken gress, grus eller asfalt har vi derimot ikke brukt disse på 10 år.

Nå er det derimot på tide å benytte disse områdene, med fantastiske Kongsten Fort som bakgrunn. Men selvfølgelig ikke med gress som underlag. Vi i Fredrikstad Cup skal derimot i samarbeid med flere idrettslag og Fredrikstad Kommune investere i en helt ny kunstgressbane på området. Dette vil bli en større flate med plass til både tradisjonelle og moderne idretter som feks Amerikansk Fotball. Dette er en investering som først og fremst vil bidra til økt aktivitet i nærmiljøet og i breddeidretten. Men det er også en investering som vil gi Fredrikstad Cup hele åtte nye baner av god kvalitet, kun 100 meter fra vår hovedarena.

Banen skal stå klart i løpet av kort tid, forhåpentligvis allerede i 2017.

Les mer om dette prosjektet i Fredriksstad Blad.

I tillegg til denne kunstgressbanen, vil Fredrikstad Kommune de neste få årene oppgradere og nyetablere flere nye kunstgressbaner. Dette vil gi oss mange flere baner på allerede eksisterende arenaer.

Østfold Arena

I Fredrikstad er det ett helt nytt sentrum i utvikling. Værste, som på 1900 tallet inneholdt blant annet skipsverftet Fredrikstad Mekaniske Verksted, har nå blitt en spennende bydel fylt med idrett, kultur, skole og helse. Området er helt i startgropen, men i løpet av kort tid startes mange store prosjekter som vil sette sitt preg på byen.

Ett av disse prosjektene er en helt ny Videregående skole. Denne skal erstatte en av dagens eksisterende skoler og vil med det bli enorm. En så stor skole med nærmere 2000 elever trenger selvfølgelig store fasiliteter for blant annet en aktiv idrettslinje.

Slik prosjektet ser ut på tidspunktet vil dette bli en arena med tre håndballbaner innendørs. Dette vil med det bli ett fantastisk anlegg på størrelse med dagens hovedarena på Kongsten. En slik sentrumsnær arena innebærer at vi kan benytte oss av sentrum på en helt annen måte enn tidligere. I tillegg blir det flere overnattingsplasser sentralt og enda bedre logistikktilbud med blant annet Fredrikstads populære Byferger.

Les mer om dette prosjektet i Fredriksstad Blad.

Arena Fredrikstad

Byens kanskje aller største prosjekt de neste årene vil etter stor sannsynlighet også finne sted på Værste. Faktisk som nabo til nevnte Arena Østfold. Selvom dette prosjektet ikke skal behandles før om noen uker, ser det lovende ut for at dette kan gjennomføres i løpet av noen år.

Arena Fredrikstad er prosjektert som en større idrettshall for isidrettene i Fredrikstad. Med to flater vil det gi en vesentlig tilvekst til en gruppe barn og unge som i dag er sterkt presset på treningstid og aktivitetsmuligheter.

Foruten om gode treningsfasiliteter vil denne arenaen også gi mange muligheter for Fredrikstad Cup. Blir det som det ser ut til, vil arenaen ta opptil 4000 tilskuere. Det vil også være mulighet for å benytte arenaen til håndball og andre ballidretter ved at isen dekkes til. Kanskje kan vi om noen år invitere til en showkamp mellom kjente landslagsprofiler og kjendiser som en del av håndballfesten?

Les mer om dette prosjektet i Fredriksstad Blad.

Ett steinkast unna prosjekterte Arena Fredrikstad og Arena Østfold, ligger i tillegg Fredrikstad Stadion, hvor vi har anledning til å sette opp enda 7 baner ekstra.

Fredrikstad Cup er en ideell organisasjon

Fredrikstad Cup er en ideell organisasjon som sammen med Østsiden IL arrangerer Norges største håndballfest. I tillegg bidrar 26 små og store foreninger i Fredrikstad som medarrangører. Alt eventuelt overskudd av arrangementet og andre tiltak går direkte tilbake til idretten, blant annet som investeringer i aktivitetsfremmende tiltak for breddeidretten.

Det er det sistnevnte som gjør at vi for eksempel allerede har investert i flere utendørs flerbruksdekker på Kongsten. Disse brukes i dag av mange barn og unge hele året. Det er også det som gjør at vi nå investerer i ny kunstgressbane på området. Dette vil være en stor tilvekst for tradisjonelle og moderne idretter, samt organisert og uorganisert aktivitet i nærmiljøet.

Vi er stolte av å kunne bidra og vil fortsette med det i all fremtid. Vi kan love flere spennende prosjekter og investeringer i samarbeid med ulike idrettslag i Fredrikstad de neste årene.

 

kunstgress-kongsten

Bildet over er plasseringen av den nye kunstgressbanen som er planlaget etablert i løpet av kort tid på Kongsten hovedarena. Sletten vil gi hele åtte nye baner, bare hundre meter fra hovedområdet.

arena-fredrikstad-2

Bildet over er en illustrasjon av Arena Fredrikstad som vil settes opp på Værste, forhåpentligvis iløpet av ett par år.

FLERE NYHETER

 
Bestilling av Cupkort
Fredrikstad Cup nærmer seg, og det er tid for å bestille Cupkort til laget. Fristen for dette er 10. mars - men det kan gjøres allerede nå. Vi har laget en kort A til Å på hvordan bestillingen kan gjøres.
 
Ledige plasser igjen!
Den 22. november klokken 18:00 nøyaktig legger vi ut 720 plasser til Norges største håndballcup. Husk å være klar for å sikre en av disse. I 2017 fylte det seg opp i løpet av kort tid i mange klasser. 
 
Vi søker gode dommere!
Vi søker gode dommere til Norges største håndballcup. Muligheten for å melde interesse er nå åpen og du kan registrere deg og din partner på våre nettsider. Første rullering er 1. februar.