thumb image

Jangle på vollane? Eller tælle langs brygga?

November 14, 2016

Fredrikstad er en av Norges aller største byer og er hjem til Fredrikstad Cup, Norges største håndballcup. Plankebyen (som den kalles) er en unik sommerby ved Glommas utløp hvor man har en unik ramme og unike omgivelser rett utenfor håndballarenaen som virkelig er verdt et besøk mellom slagene.

Gamlebyen i Fredrikstad ble grunnlagt i 1567 av Kong Frederik II og regnes i dag som Nord-Europas best bevarte festningsby. Gamlebyen er ikke bare godt bevart, den er også spill levende. Det syder av liv i gatene, i butikkene, galleriene, museene og kafeene. Gammel historie blir som ny når 1700-tallet møter nåtiden. Under Fredrikstad Cup er det blant annet ett stort loppemarked, midt på Gamlebyens torg. Her kan man finne stort og smått – eller bare ta inn den gode stemningen.

Gratis byferge i hele Fredrikstad

I tillegg til den spennende gamlebyen og skjærgården på Hvaler, kan byen tilby førsteklasses restauranter, shopping og historiske omgivelser. En iskrem langs bryggepromenaden kan være en kjærkommen avkobling mellom håndballkampene.

For å komme til bryggepromendaen eller Gamlebyen kan man ta en av byens mange Byferger. Byfergene er selvfølgelig helt gratis for alle og går i shuttletrafikk mellom Gamlebyen, Isengran og Fredrikstad Sentrum gjennom hele dagen. Byfergene anbefales også til de som ikke har noen ærend, men bare ønsker ett lite forfriskende elvecruise mellom kampene.

Planlegg besøket – Husk å booke overnatting!

I tillegg til mange spennende aktiviteter og unike Opplevelser, byr Fredrikstad på overnatting i alle varianter ved byens hoteller, moteller, hytter og campingplasser. Grunnet populariteten til Fredrikstad Cup fylles hotellene raskt opp. Vi anbefaler derfor alle om å planlegge og være tidlig ute, spesielt hvis de ønsker overnatting.

Se en oversikt over alle byens overnattingssteder her.

Se også ‘Visit Fredrikstad og Hvaler’ for enda mer informasjon om byen.

Fredrikstad fyller 450 år i 2017

Som nevnt er Fredrikstad en gammel by fra 1567. I 2017 har derfor byen vår bursdag og fyller hele 450 år. Dette feires selvfølgelig med brask og bram gjennom hele året og vi kan garantere at våre deltagere vil Opplevele dette i en eller annen form.

Vi er utrolig stolte over at vårt arrangement foregår i Fredrikstad by, en sommerby ved Glommas utløp!

FLERE NYHETER

 
Hjelp til påmelding
Den 22. november klokken 18:00 nøyaktig legger vi ut 720 plasser til Norges største håndballcup. Husk å være klar for å sikre en av disse. I 2017 fylte det seg opp i løpet av kort tid i mange klasser. 
 
Vurderer dere Fredrikstad Cup?
Vurderer deres lag eller hele klubben å ta turen til Fredrikstad og Norges største håndballfest, men kanskje er noe usikre? Da har vi laget en oversikt hvor vi forteller hvorfor vi er ett godt alternativ for dere.
 
Årets invitasjon er klar!
Årets invitsasjon til Norges største håndballcup i 2018 er nå klar. Du finner den ved å følge linken under. Mens dette tidligere har vært en PDF - er nå all informasjonen tilgjengelig på våre nettsider.