thumb image

Fair Play - ett felles mål!

May 11, 2016

Engasjementet er enestestående både på og utenfor banen i denne fantastiske sporten. Fokuset på at flest mulig skal bedrive idrett lengst mulig gjelder på de fleste arenaer i disse dager. Dette synes vi i Fredrikstad Cup er fanstastisk. Vi ønsker derfor å bygge oppunder dette fokuset og bidra så godt vi kan på å forsatt sette Fair Play på agendaen. Det er nemlig utrolig viktig at vi gjør dette til ett felles mål.

Spørsmålet vi derfor har stilt oss flere ganger er, hva kan vi som idrettsarrangement bidra med? Hvilket ansvar har vi for at Fair Play praktiseres på vårt arrangement?

Inspirert av Norges Idrettsforbund og Norges Håndballforbunds viktige arbeid på dette feltet, har vi kommet frem til flere punkter vi ønsker å sette fokus på gjennom helgen. Vi ønsker at alle våre 10 000 deltagere skal sitte igjen med fantastiske håndballminner – og dette skal vi skape gjennom å sørge en trivelig ramme rundt kampene:

  • Vi vil ha en sportslig og/eller en dommer ansvarlig på alle store arenaer med myndighet til å bistå i hendelser på og utenfor håndballbanen – før, under og etter kamp.
  • Vi vil ha en direkte kommunikasjon mellom sekretariat/tidtakere til de ansvarlige til enhver tid.
  • Vi vil ha en egen ansvarlig person for oppfølging av de aller yngste dommerne. Det er kjennsgjerning at det ikke alltid er like lett å være ung dommer blant sterke foreldre og ledere rundt og på håndballbanen.
  • Vi vil ha flere representater på alle arenaer med mulighet til å gi ”kort” til foreldre, tilskuere og ledere ved forskjellige hendelser. Med disse representantes erfaring, vil vi også ha mulighet til å premiere ”Fair Play” som går utover det forventede.
  • Vi vil ha god opplæring og oppfølging av alle tidtakere, slik at de er best mulig rustet til ulike hendelser.
  • Vi vil være tilgjengelige til enhver tid for alle eventuelle spørsmål.
  • Vi vil påse at ”Foreldrevettreglene” fra Norges Håndballforbund til enhver tid er tilgjengelige i alle arenaer og er kommunisert ut til alle tilskuere og deltagere.
  • Vi vil oppfordre til positivitet.

 

Vi håper at alle disse punktene, sammen med dere foreldre og lederes engasjement, kan skape mange spennende og unike Opplevelser i løpet av håndballfesten. Lykke til!

FLERE NYHETER

 
Hjelp til påmelding
Den 22. november klokken 18:00 nøyaktig legger vi ut 720 plasser til Norges største håndballcup. Husk å være klar for å sikre en av disse. I 2017 fylte det seg opp i løpet av kort tid i mange klasser. 
 
Vurderer dere Fredrikstad Cup?
Vurderer deres lag eller hele klubben å ta turen til Fredrikstad og Norges største håndballfest, men kanskje er noe usikre? Da har vi laget en oversikt hvor vi forteller hvorfor vi er ett godt alternativ for dere.
 
Årets invitasjon er klar!
Årets invitsasjon til Norges største håndballcup i 2018 er nå klar. Du finner den ved å følge linken under. Mens dette tidligere har vært en PDF - er nå all informasjonen tilgjengelig på våre nettsider.