Viktig informasjon før avreise

Fredrikstad Cup 2017 er nå bare kort tid unna og om ikke lenge setter 10000 deltagere fra 706 lag turen mot Fredrikstad og Norges største håndballfest. Det skal spilles over 2000 kamper fordelt på 36 spillebaner og noen av Norges råeste artister skal opptre. Vi gleder oss stort og håper dere gjør det samme!

  Mangler det noe informasjon på siden, så ikke nøl med å ta kontakt med oss.


Cupreglement

Vi følger NHF region Østs reglement, med noen endringer og tillegg. Det er det enkelte lags eget ansvar å gjøre seg kjent med det sist oppdaterte reglementet. Det er alltid reglementet på nett som er korrekt og gjeldende. Reglementet kan endres helt frem til første kamp.

Klikk her for komplett reglement og vilkår.

Matservering og allergi

Alle deltagere med A Super har næringsrik frokost, lunsj og middag inkludert.

Frokostbuffet: Serveres lørdag, søndag og mandag morgen mellom kl. 6:30 og 9:30 på skolen det overnattes på. Frokosten er en Tine-Frokost, hvor målet er å gi en god start på dagen med brødmat, knekkebrød, ferskt pålegg, melk, yoghurt og kornblandinger.

Energiboost: Leveres lørdag og søndag mellom 10:30 og 13:30 på Kongsten eller Merkur. Energipakken er en felles lagpakke som skal være en god boost mellom kampene. Innholdet varierer ut fra årsklasse og dag, men som eksempel vil innholdet kunne være Go' Morgen yoghurt, nøtteblandinger, frukt og smoothie. Hva og hvor sendes til hvert lag før innsjekking.

Middagservering: Serveres lørdag og søndag mellom 14:00 og 19:00 på Kongsten og Merkur. Middagen er ett næringsrikt og smakfult måltid. Lørdag vil det serveres vår tradisjonelle og populære Taco med gode grønnsaker. Søndag vil det serveres Fajitatallerken med kylling, sammen med en frisk salatbuffet. Hvor ditt lag skal spise blir sendt til hvert lag før innsjekking.

Allergitilbudet: For de som har behov for tilpasset mat, har vi gode alternativer til frokost, lunsj og middag. Vi forsøker å tilpasse oss til de med Cøliaki, laktoseintolleranse, eggeallergi eller som har behov for hallal. Ta gjerne kontakt med vertene på området så bistår disse.

Transport ved ankomst

Ankommer ditt lag med kollektivtrafikk til Fredrikstad? Da ordner vi transport fra buss- eller togstasjonen i Fredrikstad. Men. Det er viktig at vi får beskjed i forkant, slik at dere faktisk blir hentet. Vi frakter dere da kostnadsfritt til hovedarenaen og deres skole.

Kontakt oss her for å være sikret at vi henter dere!

Transport under arrangementet

Totalt er det 30 busser i sving i løpet av helgen. Busstransporten er gratis for alle deltakere og alle med løst parkeringsbillett.

Kortfattet er rutetilbudet følgende:

* Det er ett lite opphold i transporten mellom skole og hovedarena midt på dagen grunnet begrensninger.

** Det er forventet mange deltakere til konserten. Vi har ikke nok busser til å få alle hjem på første forsøk. Men alle skal komme trygt tilbake på skolen. Det er derfor satt inn flere busser enn i 2016, det vil derfor være mye bedre kapasitet i år. I tillegg er konserten tidligere ferdig.

Klikk her for alle rutetider og holdeplasser.

Øvrig transport under arrangementet

Vi anbefaler alle som har mulighet til å bruke Byfergene. Fergene er helt gratis og har fra 1. juni utvidede avgangstider!

Her finner du Tidstabell for byfergene.

Parkeringsmuligheter

Kongsten Arena: Følg våre anvisninger og offentlige skilt for å gi best mulig fremkomst - og for å unngå bot eller borttauing. Parkering foregår i innkjørselen i Torsnesveien (inn mot Kongstenhallen). Denne veien er enveiskjørt for arrangementet. Det er parkering forbudt på alle sidegater og disse er skiltet. Parkering koster 30,- og inkluderer buss til DNB Merkur Arena.

DNB Merkur Arena: Det er på dette området ingen arrangert parkering og det er dessverre noen begrensede parkeringsmuligheter. Flere av sidegatene er også merket med forbudt skilt – og for å gi best mulig fremkomst og unngå ev. borttauing anbefaler vi å parkere noe lenger unna *. For de som parkerer på Kongsten Arena følger det med gratis shuttlebuss til DNB Merkur Arena.

Øvrige arenaer: Det er gode parkeringsmuligheter ved resterende haller og fri parkering.

* NYHET! Det er nå gratis å parkere etter klokken 09:00 i helgene, i alle byens kommunale parkeringshus. Siden Merkurområdet har store plass utfodringer kan vi anbefale Fredrikstad Stadion og St. Hans fjellet. Begge er kun 20 minutter gange unna arenaen.

Klikk her for mer informasjon om parkering på Kongsten og Merkur (2 sider).

Se mer informasjon om Fredrikstad Kommunes parkeringshus.

Administrasjon og innsjekking

Alle lag må sjekke inn på Kongsten Arena før første kamp og før første overnattingsdøgn. Det er kun nødvendig at en eller to fra hvert lag kommer grunnet begrenset plass. Her deles cupkort, diplomer, trøyer, informasjon ut med mer. Alle utestående betalinger må gjøres opp ved innsjekking.

Innsjekkingen er åpen fra 14:00 til 24:00 på fredag og fra 07:00 på lørdag.

Deltaker/Spillelister

Alle lag må levere deltagerliste for å kunne delta. Frist for å levere dette er før første kamp ved innsjekking. Det er kun spillere som står på denne listen som er spilleberettiget på det aktuelle laget gjennom hele turneringen. Deltakerlisten er endelig og kan ikke endres etter første kampstart. Husk også å før opp alle som skal overnatte på denne listen.

For mer informasjon og nedlastbar deltagerliste - klikk her!

Gjøre endring på bestilling

Alle deltakere (spillere + ledere og ev. overnattende foreldre) må ha en pakke under Fredrikstad Cup. A Super inneholder kost og losji, mens B Basic er den enkleste pakken. Alle pakkene inneholder en Fredrikstad Cup designet teknisk trøye fra Select og tilgang til Kongsten Night.

For komplett oversikt over hva pakkene inneholder - klikk her!

Ønsker du å gjøre endringer på deres bestilling? Det ordner vi selvfølgelig! Ta kontakt med oss innen 19. mai så ordner vi dette. Vi refunderer beløp 100% helt frem til da. Det vil være mulig å legge til flere etter 19. mai - men da må dette ordnes ved innsjekking.

Sportslig - Baner, retningslinjer og Røde Kors

For ballstørrelser og annet se vårt fulle reglement her!

Kongsten Arena - 1 til 5 (innendørs): Vår hovedarena. Her finner du de fleste aktiviteter gjennom hele helgen, middagservering, hovedadministerasjon, tivoli, premiering, samt alle A finalekamper. Arenaen er også i kort avstand til Gamlebyen.

Kongsten Arena - 51 til 53 (utendørs): Utendørs spilledekke av høy kvalitet rett ved Kongstenhallen.

Borge - 6 / Glemmen - 7 / Blomsterøy - 8 / Kvernhus - 9 / Gresvik - 10 / Lislebyhallen - 11 (alle innendørs)

DNB Merkur Arena - 21 til 34 (utendørs): Vår hovedarena nr. 2. Her finnes 14 utebaner på kunstgress av høy kvalitet. Banene vil merkes etter været. Når det gjelder klisterbruk er det kun tillatt med vannbasert klister. Når det gjelder skotøy er det det noen begrensninger. Det er blant annet ikke tillatt å bruke fotballsko med knotter. Dette for å forhindre skader på motspillere, da ikke alle benytter dette skotøyet. Kunstgress sko og grus sko tillattes og kan brukes hvis ønskelig. Vi anbefaler allikevel å bruke løpesko. Vi gjør oppmerksom på at det er dommeren som til enhver tid er beslutsningstaker på hva som er tillatt og ikke.

Østsiden Arena - 41 til 47 (utendørs): Her er det 7 utebaner på kunstgress av høy kvalitet. Området er kun 1,5 km unna hovedområdet – altså bare 5 minutter med shuttlebuss. Samme retningslinjer som Merkur.

Se baneoversikt, kart og adresse til arenaene her!

Røde Kors vil være til stede med egen base på Kongsten og DNB Merkur Arena. Ambulanse vil være tilgjengelig. For hallene uten helsepersonell kan Røde Kors nås på 97 577 157 for rådgivning. Ved større skader anbefaler vi Fredrikstad legevakt på 116 117, ev. 113. Alle større skader bes rapportert skriftlig på epost. Mindre skader (i tillegg til alvorlige) meldes direkte til Håndballforbundet.

Oversiktkart og adresser

Fredrikstad Cup er stort. Det kan derfor være litt utfordrende å få helt oversikt over alt. Vi har derfor laget noen informative kart over begge våre hovedområder, ett større kart og i tillegg laget en oversikt over alle GPS adresser.

Opplevelser og aktiviteter

Fredrikstad Cup skal være Norges største håndballfest med fokus på kultur, læring og idrettsopplevelser både på og utenfor håndballbanen. Selvom de 2021 håndballkampene er det viktigste, er det mange spennende aktiviteter man kan delta på.

Se oversikt over alle aktiviteter og program her!

I tillegg har vi listet opp mer konkret informasjon om de viktigste aktiviteten under:

Kongsten Night - Årets store høydepunkt!

Kongsten Night er årets virkelige store høydepunkt. Lørdag kveld tar vi spillefri 18:50 slik at alle lag mellom 9 og 18 år har mulighet til å delta. Konserten er inkludert i alle A og B pakkene (ikke senior).

Kongsten Night er en trygg og god Opplevelse, uansett alder. Det er derimot noe det kan være greit å få med seg, spesielt for de små. Samtidig er det gjort noen forbedringer, spesielt på busstransporten - så vi anbefaler alle å lese over utvidet oversikt over dette.

Årets artister er forøvrig: Katastrofe, Freddy Kalas, The Main Level, Sandra Lyng, Innertier, Morgan Sulele, Sval, Skei & PT og Izabell.

Se fullstendig oversikt over Kongsten Night her!

Direktesendte kamper på Vipps banen!

I samarbeid med Vipps og DNB kan vi i år presentere mange flere TV kamper på Vipps banen og innendørs. Totalt 20 timer med håndballkamper, verdensrekordforsøk, finaler og reportasjer vil bli sendt direkte fra håndballfesten på HandballTV, i samarbeid med Norsk Topphåndball. Sendingene er helprofesjonelle med en større produksjon - og flere kjente profiler vil lede sendingene.

Hvilke kamper som skal sendes på HandballTV er nå klart. Oppsett og mer informasjon her!

SELECT Skills Challenge - OPPGRADERT!

Håndball er og vil alltid bli en lagidrett. Felleskap, lagånd og samarbeid er håndballens store glede, noe Fredrikstad Cup bygger opp om. Allikevel er det viktig å sette fokus på de individuelle ferdighetene innad i laget. Vi ønsker derfor i 2017 kåre Norges råeste håndballspiller!

Opplegget er etter inspirasjon fra Ungdoms OL på Lillehammer, hvor man kåret den beste individuelle tekniske hockeyspilleren. Det vil derfor gjennomføres en kvalifisering gjennom hele helgen med oppgaver som spenst, styrke, bevegelse, teknikk, presisjon og hastighet. Årets nyhet er at kvalifiseringen foregår på en større stand på Kongsten hvor to og to kjemper mot hverandre.

De fire beste blant jenter og gutter går videre til en direktesendt finale på HandballTV og på nett. Her er det mann-mot-mann og kvinne-mot-kvinne i en oppsatt hinderløype inspirert av alle oppgavene. Første deltager i mål er Norges råeste håndballspiller spiller!

Verdensrekord med Vipps

I samarbeid med DNB og Vipps så skal vi forsøke å endelig få en offisiell Verdensrekord under Norges største håndballfest. Vi bygger opp en større rigg hvor det vil foregå kvalifisering gjennom hele helgen. Målet er å få flest mulig treff i løpet av 30 sekunder på en 20x20 meter blink fra 7 meters hold. SELECT ball benyttes og alle kan selvfølgelig bli med!

Siden det er to forskjellige verdensrekorder, deler vi opp i klassene Jenter og Gutter. Når kvalifiseringen er over, vil de to beste i hver kategori gå videre til en direktesendt finale på HandballTV. Her vil det offisielle verdensrekordforsøket foregå - og vi krysser selvfølgelig fingrene for at vi kan få en eller flere i Guiness World Records book.

Vil du øve? Da er rekorden 5 for kvinner og 8 for menn. Lykke til!

Østfolds største utebad

Vi vet at årets Fredrikstad Cup vil bli solfylt (vi satser på det..) og ingenting vil da være bedre enn én dukkert mellom de mange kampene. Rett bak hovedarenaen finner du flere basseng med minimum 27 grader i vannet, sklie og hoppetårn.

Se mer informasjon her!

Møte med ditt håndballidol.

Vi jobber alltid med å få tak i de største profilene til Fredrikstasd Cup. Dessverre er det en liten utfordring at Final 4 for menn og flere sluttspillfinaler gjennomføres i Pinsen. Allikevel vil det komme flere spennende og store håndballprofiler i Norge.

Den som er garantert klar er selveste Espen Lie Hansen og Heidi Løke. Det vil være mulig å få bilder, autografer og selvfølgelig tips av disse. Det vil også lanseres flere spillere etterhvert, så følg med på våre Facebook sider for mer informasjon.

Åpningsshow og Innmarsj

Innmarsjen har de siste årene vært en liten tradisjon og i 2017 går vi igjen sammen fra fantastiske Gamlebyen til Cupscenen (i front). Her blir det premieutdeling*, åpning, giveaways og konsert med Skei & PT! Innmarsjen starter fra Tøihusplassen i Gamlebyen med start klokken 11:30. Vi går sammen gjennom hele Gamlebyen og opp mot hovedområdet. Bare følg våre verter. Dessverre er åpningen under kampene for mange lag, men dessverre er det ikke nok spilletid til å ta pause på dette tidspunktet. Vi har heller prioritert konserten på kvelden.

* Vi trekker ut noen heldige vinnere av alle som deltar (ingen påmelding) i toget. Vi skal blant annet dele ut to fete boomblastere fra JVC. Så enten dere velger kule kostymer, synger av høy hals med klubbdrakta på eller gjør absolutt ingenting - så er det bare å bli med.

Premiering for Aktivitetserien og 12 år til Senior

Under Norges største håndballfest er alle vinnere, og i aktivitetserien får selvfølgelig alle premie. Diplom, medalje og en liten overraskelse venter på Cupscenen på søndagen. Ta kontakt med ansvarlig vert (Kirsten) ved scenen for mer informasjon. Husk å ta med utfylte diplomer.

I klassene 12 år til Senior skal vi dele ut tittelen "Vinner av Norges største håndballfest" og:

I tillegg kårer vi Årets beste Klubb (for regler se cupreglementet)

Kontaktmuligheter - under Fredrikstad Cup

Har du eller ditt lag noen spørsmål underveis? Vi er selvfølgelig tilgjengelig for dere hele døgnet. Du kan nå oss slik:

22. NOVEMBER
KL. 18:00
Det er den magiske datoen. Da åpener påmeldingen til Norges største håndballfest på våre nettsider. Med kun 700 plasser er det viktig å være tidlig ute. I 2017 ble plassene revet bort den første kvelden.
GI MEG GJERNE ET GRATIS PIP