SE CUPVIDEOEN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi arbeider nå på våre nettsider for å vise alle årets spennende nyheter og forbedringer. Siden er derfor ikke helt oppdatert. Kom gjerne tilbake rundt 10. september for all informasjon. Påmeldingen åpner den 22. november. Ta kontakt om du lurer på noe!

ALT OM HÅNDBALLFESTEN!

På denne siden finner du alt du trenger å vite om Fredrikstad Cup i 2017. I samarbeid med DNB, kaster vi i gang Norges største håndballcup for 36. gang under solfylte Pinsedager den 2. til 5. juni (* se under for mer info). Skulle det være noe du ikke får svar på er det selvfølgelig bare å ta kontakt med oss!

Fredrikstad Cup skal være den ultimate avslutningen på håndballsesongen. Vi kan derfor tilby gode logitistikkløsninger og spennende matching, for å gi deg og din klubb den bestge Opplevelsen.

GENERELT OG PÅMELDING

INVITASJON

I tillegg til denne siden har vi laget en unik invitasjon til ditt lag som oppsummerer alt du trenger å vite. 2017 utgaven er ikke helt klar ennå, men lanseres om kort tid den 1. oktober. Du kan i mellomtiden se fjorårets invitasjon her!

DATO OG STED

Fredrikstad Cup 2017 arrangeres i solfylte Pinsedager fra den 2. til 5. juni *. Vi benytter oss av Pinsen, noe som gir oss en forrykende langhelg fylt med gode og minnerike Opplevelser.

* Noen greie ting å vite om arrangementsdatoene:

 • Aktivitetserien (9-11) har kun kamper på lørdag/søndag.
 • Lag utenfor Stor-Oslo har ikke kamp på fredag.
 • Sluttspill begynner i de fleste klasser på søndag kveld.
 • Siste finalekamp går senest kl. 15:00 å mandag (16. mai)
 • Siste finalekamp går senest kl. 16 på mandag.

Fredrikstad Cup arrangeres i Fredrikstad i Norge, med hovedsete i Kongstenhallen. (Torsnesveien 4, 1632 Gamle Fredrikstad).

HØYDEPUNKTER

Vi ønsker å skape unike og gode Opplevelser for barn og unge i alle aldere, både på og utenfor håndballbanen. Vi har derfor de største profilene, de beste artistene og de kuleste aktivitetene for å skape Norges største håndballfest.

Dette er noe av det vi kan tilby deres lag/klubb:

 • Kompakt - 29 spillebaner på 3 steder - Lite reising, mye cupfølelse og muligheten til å følge andre.
 • Kongsten Night - Spillefri aften med Norges råeste artister.
 • Cuptrøye - Alle får vår populære tekniske Cuptrøye.
 • Åpningsshow - Med vår tradisjonsrike innmarsj.
 • Store håndballprofiler - Møt verdens beste håndballstjerner.
 • Frokost på skolene - slipp maset på morgenen. Alle får servert "En god start", fra Tine på skolen, med hele klubben!
 • Energiboost - en felles snackpakke for hele laget.
 • Høy sportslig kvalitet - 36 års erfaring med gode dommere og kampgjennomføring på høyt nivå.
 • TV sendinger direkte på TV 2 Sportskanalen
 • Fangene på Fortet - Tradisjonsrik lagaktivitet for de yngste.
 • Uttalige aktiviteter mellom kampene! Med sumohåndball, gatehåndball, rekordforsøk, cupstudio, konkurranser, tivoli, giveaways og mye mer, er det alltid noe å gjøre uansett alder.
 • Norges største håndballcup - med 700 lag fra absolutt hele Norge, møter du garantert flere nye og spennende lag.

VIKTIGE DATOER

Frem mot håndballfesten i 2017 er det noen datoer å huske på:

 • 23. nov kl. 18 - Påmelding åpner presis. Kun 700 plasser!
 • 7. dager etter påmelding - Frist for å betale påmeldingsavgift
 • 15. mars - Frist for å legge inn antall deltagere (kan endres)
 • 20. mars - Frist for å betale tjenester for ditt lag
 • Før kampstart - Levere spillelister ved innsjekking

Til informasjon er påmeldingen ikke endelig før bekreftelse er sendt fra Fredrikstad Cup og påmeldingsavgiften er betalt.

PÅMELDINGSLØSNING

Påmelding starter den 23. november klokken 18:00, presis.

Det er satt av 700 plasser fordelt på de forskjellige klassene. I 2016 var det påmeldt hele 967 lag og mange lag fikk med det dessverre ikke plass. Ønsker ditt lag derfor en plass under Norges største håndballcup er det viktig å være tidlig ute!

Mer informasjo om hvordan påmeldingsløsningen ser ut og fremgangsmåte kommer litt nærmere.

Ønsker du en påminnelse på avkast? Da kan du sette opp ett uforpliktende og enkelt varsel her!

CUPKORT OG PRISER

Fredrikstad Cup ønsker å være den ultimate avslutningsfesten for hele klubben, og tilby en helhetlig sportslig og sosial Opplevelse du ikke vil finne i en annen håndballcup. Vi har derfor gjort det enkelt og laget to pakker, en med kost/losji og en uten - men begge med like mye Opplevelse og Samhold.

 • A Super – Full pakke for lag som ønsker overnatting fra fredag til mandag med frokost, middag og energipakke.
 • B Basic – For lag som ikke ønsker overnatting, men den samme gode Opplevelsen.

  Alle cupkort inneholder vår superpopulære teknisk Cuptskjorte og Kongsten Night og Fangene på Kongstenfort (9-11år).

Les mer om de forskjellige pakkene her!

AKTIVITER OG OPPLEVELSER

OPPLEVELSER

Norges største håndballcup er en håndballfest for alle. Vi satser derfor stort på gode Opplevelser både på og utenfor håndballbanen. I tillegg til høy sportslig kvalitet, spennende motstandere, mange kamper, gode dommere, og fantastisk atmosfære tilbyr vi underholdning, aktiviteter og shopping som du kun finner hos Norges største håndballcup.

Vi utvikler oss hele tiden, og legger fortløpende til nye og spennende aktiviteter. I tillegg jobber vi mye med tilbakemeldinger, slik at vi kan perfeksjonere og forbedre det tilbudet vi allerede har.

Alle våre Opplevelser og fullt program kan du se her!

  KONGSTEN NIGHT

De siste årene har vi samlet 8000 av våre deltagere til Norges råeste cupshow! Kongsten Night er en spillefri aften hvor vi inviterer flere av Norges råeste artister for øyeblikket. Vi kan garantere en farstfylt og minnerik kveld for små og styore, fylt med fyrverkeri, show og musikk. Selvfølgelig i helt trygge rammer og omgivelser.

Siden det er litt tidlig ennå er ikke årets artister helt klare. I 2016 gjestet vi bl.a. Marcus og Martinus, Katastrofe, The Main Level, Sandra Lyng, Alexandra Joner, Innertier, Sulele og Martin Beyer Olsen.

Vi gleder oss stort til å fortelle hvem som kommer i 2017. Vi kan derimot allerede garantere en minst like god Opplevelse!

ÅPNINGSSHOW

Vi kickstarter Norges største håndballcup med en konsert og etterfølgende show på vår hovedarena. Her blir det felles åpning med premieutdeling, DJs, musikk, giveaways og mye mer.

FANGENE PÅ FORTET

Fangene på fortet er en tradisjonsrik skattejakt under Norges største håndballcup. Dette er en litt over en time løype hvor laget må samarbeide gjennom ulike aktiviteter for å til slutt sitte igjen med flest mulig gullmynter. I 2017 introduserer vi enda flere løyper!

TIVOLI

Skandinavias største tivoli, Axels Tivoli, vil også i år tilby fartsfulle og høyt svevende Opplevelser mellom kampene. Området er åpen for alle, barn som voksen (pris pr atraksjon) og varer gjennom hele håndballfesten på vårt hovedområde Kongsten Arena.

SKILL CHALLENGE

Felleskap, lagånd og samarbeid er håndballens store glede. Allikevel er det viktig å sette fokus på de individuelle ferdighetene. Vi vil derfor under håndballfesten kåre Norges beste tekniske spiller. I 2017 utvider vi, og setter vi opp full finalebane i kvalifiseringen. Her skal man måles i fysikk, hurtighet, beveglighet, styrke, treffsikkerhet og spenst.

Alle kan melde seg på og delta, helt gratis. I 2016 sendte vi i tillegg finalen direkte på TV2 Sportskanalen og vinnerne stakk av med signerte trøyer fra Verdens beste håndballag, FC Barcelona!

HÅNDBALLPROFILER

Vi er stolte over å ha gjestet flere av verdens største og beste håndballstjerner hos oss. De siste årene har våre deltagere kunne treffe kjente personligheter som Nora Mørk, Linn Jørum Sulland, Rigelruth Koren, Anja og Gro Hammerseng-Edin, Kristian Kjelling, Espen Lie Hansen og Victor Tomas bare å nevne noen.

Hvem som kommer i 2017 arbeider vi akkurat for øyeblikket med. Det avgjøres litt av Champions League final 4, men vi kan garantere flere av de aller største også neste år.

Det vil da være mulighet for autografer, selfies, tips og råd sammen med spillerne. Det vil også være utlodning og konkurranser med signerte klubb -og landslagsdrakter i løpet av helgen.

  DIREKTESENDINGER PÅ TV

Norges største håndballfest har de siste to årene blitt vist direkte på TV2 Sportskanalen på TV. I 2016 ble det sendt hele 9 timer med Opplevelser både på og utenfor håndballbanen med kjente kommentatorer og reportere. Vi jobber med å igjen få til dette i 2017.

I 2017 vil vi også sende flere kamper, blant annet alle finaler!

  ØSTFOLDS STØRSTE UTEBAD!

Ingen ting er bedre enn en dukkert mellom kampene under solfylte Pinsedager! I 2016 åpnet Østfolds største utebad helt nyrenovert og det er selvfølgelig åpent til årets Fredrikstad Cup. Vi kan garantere 27 grader i vannet og mye moro med ny sklie og 10 metern!

GATEHÅNDBALL

Vi lanserer i 2017 konseptet konseptet "Street Handball" med vår helt egen vri. Vi bygger opp en cagebane på Kongsten, hvor lag kan melde seg på. Det blir full turnering og vinnerlaget stikker av med fete premier. Ingen dropp, ingen skritt, bare masse moro!

REKORDFORSØK

Sammen med Vipps tok vi i 2016 en helt egen verdensrekord under håndballfesten, direktesendt på TV 2 Sportskanalen! I 2017 bygger vi igjen opp en større rigg, hvor alle som ønsker kan forsøke å slå rekorden på flest mulige treff i løpet av bare 30 sekunder.

OG MYE MER!

I tillegg til alt dette vil det være mange små og store aktiviteter å bryne seg på mellom kampene. Cupstudio, bumperz, sumohåndball, tivoli, INSPIRIA, filminnspilling, fotobooths, konkurranser og mye mer!

Du kan se alle våre Opplevelser her!

Men. Uansett hvor mye vi satser på det sosiale utenfor banen, glemmer vi selvfølgelig aldri det viktigste som er gode sportslige utfordringer av høy kvalitet.

SPORTSLIG

SPILLETIDER

I klassene 12 år til Senior vil vi bestrebe å sette opp puljer av fem lag, hvor 1-4 plass går videre til A eller B sluttspill *. Dette kan derfor gi opp til åtte kamper totalt, basert på hvor store klassene er og hvor langt man kommer i sluttspillet.

* Tidligere i høst ble det informert om at alle lag skulle gå videre til sluttspill i 2017. Dette forutsatte at en av våre nye arenaer skulle stå klart til årets arrangement. Dette ble dessverre ikke tilfellet i år, og vi må derfor gjennomføre ett likt system som i 2016 og tidligere i år. Det vil allikevel bli gjennomført i noen klasser i forhold til den kapasiteten vi har. I 2018 vil derimot vår nye arena med 7 baner på Kongsten etter all sansynlighet stå klar, og vi kan igjen få alle lag videre til sluttspill. Vi beklager dette!

I klassene 9 til 11 år vil det bestrebes å tilby mellom 5 og 6 kamper - fordelt på kun 2 dager(!) for mest mulig kompakt program. Dette i tillegg til "Fangene på fortet", premiering og øvrige aktiviteter.

MOTSTANDERE

Norges største håndballcup har påmeldt lag fra absolutte hele Norge. Dette gir unike muligheter til å møte helt ny motstand fra øvrige regioner som man vanligvis ikke møter i hjemlig serie. I tillegg er det årlig over 180 guttelag påmeldt i alle aldersklasser.

Dette gir alle en god og spennende sportslig Opplevelse.

KLASSER

Fredrikstad Cup spilles alltid i "neste" sesong. Klassene er derfor med utgangspunkt i 2017/2018 sesongen. Husk å velg riktig klasse!

J09 - Jenter 9 år (2008 eller senere) - 6'er med full bane
J10 - Jenter 10 år (2007 eller senere) - 6'er med full bane
J11 - Jenter 11 år (2006 eller senere) - 6'er med full bane
J12 - Jenter 12 år (2005 eller senere) - A + B sluttspill
J13 - Jenter 13 år (2004 eller senere) - A + B sluttspill
J14 - Jenter 14 år (2003 eller senere) - A + B sluttspill
J15 - Jenter 15 år (2002 eller senere) - A + B sluttspill
J16 - Jenter 16 år (2001 eller senere) - A + B sluttspill
J17 - Jenter 17 år (2000 eller senere) - A + B sluttspill
J18 - Jenter 18 år (1999 eller senere) - A + B sluttspill

G09 - Gutter 9 år (2008 eller senere) - 6'er med full bane
G10 - Gutter 10 år (2007 eller senere) - 6'er med full bane
G11 - Gutter 11 år (2006 eller senere) - 6'er med full bane
G12 - Gutter 12 år (2005 eller senere) - A + B sluttspill
G13 - Gutter 13 år (2004 eller senere) - A + B sluttspill
G14 - Gutter 14 år (2003 eller senere) - A + B sluttspill
G15 - Gutter 15 år (2002 eller senere) - A + B sluttspill
G16 - Gutter 16 år (2001 eller senere) - A + B sluttspill
G18 - Gutter 18 år (1999 eller senere - A + B sluttspill)

HS - Herre Senior (alle divisjoner) - A sluttspill
DSA - Dame Senior A (1 til 4. divisjon) - A sluttspill
DSB - Dame Senior B (5 til 6. divisjon) - A sluttspill

SPILLESTEDER

Vi benytter oss av 34 spilleflater, hvorav 29 er samlet på kun 3 spillesteder, med svært kort avstand til hverandre i Fredrikstad. Alle spillesteder nås med shuttlebuss maks 10 min fra vår hovedarena. Kampene spilles på underlag av høy kvalitet slik at den sportslige kvaliteten blir opprettholdt best mulig.

Ved å samle alle spilleflatene kan vi tilby en unik nærhet, med lite reisetid og muligheten til å følge andre lag. Dette er unikt i Norge og er med på å skape Norges største håndballfest!

  Alle A sluttspillkamper og A/B finaler går innendørs.

PREMIER

Foruten om den ærefulle tittelen "Vinner av Norges største håndballcup", får alle vinnere flere fete premier til seg selv og laget.

I klassene 9 til 11 år er alle vinnere og får:

 • Medalje, diplom og en liten overraskelse!

I klassene 12 år til Senior deler vi ut:

 • 1. plass - Pokal, Medalje, Teknisk "Gulltskjorte" + Premiebag!
 • 2 plass - Pokal, Medalje og Teknisk "Sølvtskjorte"
 • Vinner B-finale - Pokal
 • Finalens Beste (14 år - Senior) - Plankett

Vi kårer i tillegg årlig de beste klubbene, som får:

 • Pengepremie på 20 000, 10 000 og 5 000,-

DOMMERE

Vi har Norges beste og mest engasjerte dommere!

Gode dommere er viktige for oss slik at vi kan tilby en god sportslig Opplevelse for våre deltagere. Vi tilbyr alle våre dommere ett godt sportslig og sosialt opplegg gjennom hele helgen, slik at de får best mulige rammer til å levere god kvalitet. I tillegg til åpen påmelding, inviterer vi også gode dommere og spennende unge talenter.

Dommer? Vi åpner påmeldingen i løpet av høsten. Så følg med!

LOGISTIKK OG BESPISNING

SAMHOLD

Fredrikstad Cup skal være en god Opplevelse enten man kommer som enkeltlag eller med hele klubben. Våre deltagere bruker Norges største håndballcup som en storslagen avslutningscup etter en lang og hard sesong. Vi legger til rette best mulig for ditt lag og kan tilby en unik oppfølging. Underveis kan vi tilby hele 29 baner samlet på tre spillesteder, med kun 10. minutters reise med shuttlebuss i mellom. Tilbudet er unikt i Norge og gjør det enkelt å følge din klubb.

Vi tilrettelegger det alltid slik at alle lag fra en klubb overnatter og inntar frokost på samme skole. Vi tilbyr også foreldre/søsken overnatting sammen med resten av laget.

Vi premierer også " Årets klubb " med kr. 20 000,-

OVERNATTING

Alle tilreisende klubber og lag som ønsker overnatting vil bli innkvartert på en av byens skoler. Vi tilrettelegger det alltid slik at alle lag fra samme klubb overnatter og inntar frokost på overnattingsstedet. Det er viktig for oss at håndballfesten foregår i trygge rammer. Skolene er derfor til enhver tid bemannet med flere personer.

TRANSPORT

Ingen ønsker å bruke mye tid på reising mellom forskjellige arenaer. Det vet vi veldig godt av egen erfaring! Vi kan derfor tilby ett unikt busstilbud for å øke effektiviteten og for å minske reisetiden mellom spillestedene. Det går flere shuttlebusser med avgang så ofte som hvert 10. minutt. Våre største spillesteder med 14 og syv baner er kun fem og åtte minutter unna hovedområdet.

Busstilbudet går fra morgen til kveld og er åpen for alle deltagere og foreldre. Det er ikke behov for forhåndsbestilling!

SIKKERHET

Det er viktig for oss at håndballfesten foregår i trygge rammer og omgivelser. Vi har derfor ett svært godt samarbeid med bl.a. Politiet, Brannvesenet, helsevesenet og Fredrikstad Kommune slik at alle våre deltagere skal ha en god Opplevelse til enhver tid.

På alle skoler vil det være flere opplærte personer til stede, også gjennom hele natten. På vårt største arrangement Kongsten Night, vil det kun være åpent for våre egne deltagere slik at alle uansett alder skal kunne ferdes trygt. Gjennom hele helgen er i tillegg profesjonelle og nødetater tilstede for publikum på alle våre største areaner.

Vi har, foruten om uungåelige hånballskader, ikke hatt noen alvorlige hendelser gjennom arrangementet - noe vi er veldig stolte av.

SUNN FROKOST

Vi fortsetter suksessen med frokost på overnattingsstedet for alle lag. Stresset med å stå unødvendig tidlig opp for å reise til frokost på en annen arena, er med det borte. Sammen med Tine kan vi tilby en næringsrik frokost med blant annet melk, juice, yoghurt, korn og gode brødprodukter med ferskt pålegg.

  ENERGIBOOST

Vi vet at håndballfesten er lang. Med så mange aktiviteter og håndballkamper er man derfor helt avhengig av en energiboost mellom frokost og middag. Vi vil derfor tilby en god og næringsrik energiboost som vil holde energien oppe mellom kampene.

NÆRINGSRIK MIDDAG

Vi legger ekstra vekst på at det som serveres skal være næringsrikt og sunt. Samtidig er det viktig at det skal falle i smak, uansett alder. Vi jobber derfor aktivit med middagen for 2017 og gleder oss til å denne gangen kunne tilby et helhetlig konsept som skal gi en god Opplevelse både ernæringsmessig og sosialt.

Vi serverer middagen på flere steder. Da slipper man i de fleste tilfeller, å reise mellom kampene for å lade batteriene.

SPESIALKOST

For de med ulike behov, vil det være gode alternativer til alle måltider. Vi fokuserer spesielt på gluten-, laktose-, egg- og hallalfrie alternativer. Det er ikke behov for å melde om dette i forkant, men vi er selvfølgelig åpne for eventuelle spørsmål rundt dette. Det vil i tillegg være god merking og informasjon på våre områder.

Utenfor frokost, energipakken og middag vil det kunne være noe begrenset utvalg. Men vi er selvfølgelig behjelpelige med å finne gode alternativer og løsninger for de det gjelder. På de fleste utsalgsstedene vil det være en ansvarlig, som kan svare på alle spørsmål.

22. NOVEMBER
KL. 18:00
Det er den magiske datoen. Da åpener påmeldingen til Norges største håndballfest på våre nettsider. Med kun 700 plasser er det viktig å være tidlig ute. I 2017 ble plassene revet bort den første kvelden.
GI MEG GJERNE ET GRATIS PIP